Eerste gelekte benchmarktest Samsung Galaxy Note 9

Samsung heeft afgelopen zondag de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld. Qua design vrijwel identiek aan hun voorgangers, behalve aan de achterkant. Onder de motorkap is er wel het een en ander veranderd. Ook bieden de camera’s unieke nieuwe features. Daarover kun je hier meer lezen. Ondertussen kunnen we beginnen met uitkijken naar het volgende flagship van de fabrikant. De Samsung Galaxy Note 9.

Eerste details Samsung Galaxy Note 9

Men hoopte aanvankelijk dat de phablet gebruik zou gaan maken van een 7nm chip. Een procedé die chips nog krachtiger en zuiniger maakt. Helaas heeft Samsung eerder dit jaar middels een persbericht bevestigd dat de vlaggenschepen van dit jaar het nog bij een 10nm chipset houden. Oftewel, de Snapdragon 845 van de Galaxy S9. De Galaxy Note 8 maakte ook gebruik van dezelfde chipset als de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Verwacht op dat vlak dus geen grote verrassingen.

Samsung Galaxy Note 9

Verder kan de Koreaanse techgigant ons toch nog gaan verrassen. Maar hoe? GalaxyClub heeft een voorzichtig antwoord op die vraag. Zij hebben namelijk de eerste benchmarktest van de Samsung Galaxy Note 9 gespot. Middels benchmarktests kunnen fabrikanten de prestaties van hun toestellen meten. In dit geval gaat het om de prestaties van Samsung’s browser, op de Note 9. Uit de resultaten blijkt dat het toestel een tweede generatie Infinity Display krijgt. Net zoals de Galaxy S9. Dat is de naam van Samsung’s schermpaneel, met gebogen en dunne schermranden.

Maar hoe spot je zo’n benchmarkresultaat? In de database van de benchmarktest dook een toestel op met modelnummer SM-N960U. Toevallig weten we dat de Galaxy Note 8 het modelnummer SM-N950 heeft. Gezien Samsung verder ook die logica in stand houdt met elkaar opvolgende toestellen, is het vrijwel zeker dat het hier om de Galaxy Note 9 gaat. De onthulling van de Galaxy S9 is achter de rug, dus het is logisch dat de focus nu volledig op de onaangekondigde phablet ligt.

Samsung Galaxy Note 8 review design
De Samsung Galaxy Note 8

Verder verraden de resultaten dat de Note 9 gebruik maakt van Samsung Experience 8.0. Dat betekent indirect dat het toestel afgeleverd wordt met Android 8.0 Oreo en Project Treble. Vooral dat laatste is geweldig nieuws. Dat is Google’s nieuwe systeem waarmee fabrikanten binnen enkele dagen grote systeemupdates naar hun toestellen kunnen brengen. Oftewel, je zult minder lang op Android 9.0 hoeven wachten. Allemaal nog vrij suffe details, maar hopelijk horen we binnenkort meer! Check hier wat je kunt verwachten van de LG G7!

 

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters