‘Samsung Galaxy Note 9 krijgt toch vingerafdrukscanner in scherm’

Gisteren bespraken we nog de verwachte specificaties van de Samsung Galaxy Note 9. Daarbij kwam een vraag telkens naar voren: wat gaat de phablet onderscheiden van de Galaxy S9 Plus?

Samsung Galaxy Note 9 krijgt toch vingerafdrukscanner in scherm

Vorig jaar was dat de dubbele camera van de Galaxy Note 8, terwijl de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus het met een enkele camera moesten stellen. Nu de Galaxy S9 Plus ook een dubbele camera heeft, is dat ook niet speciaal meer.

Nu de Galaxy Note-lijn steevast dezelfde chip als de Galaxy S-serie heeft, moeten de toestellen het echt hebben van nieuwe features. Eerst leek de optie voor 2018 voor de hand te liggen: een vingerafdrukscanner in het scherm.

Samsung Galaxy S9 Plus review design
De Samsung Galaxy S9 Plus

Na een aantal jaar aan experimenten en productieproblemen heeft Samsung naar verluidt de technologie gereed. Sterker nog, Vivo heeft het al bewezen met zijn nieuwste toestellen. Begin dit jaar kwam een betrouwbare Koreaanse bron echter met het nieuws dat het feest pas met de Galaxy S10 door gaat. Volgend jaar dus. De fabrikant zou problemen hebben met screen protectors en de werking van de vingerafdrukscanner.

Het blijft een achtbaan. Nu blijkt namelijk dat Samsung toch wel zijn technologie in de Galaxy Note 9 gaat implementeren. Althans, als we een bron van de Korea Herald moeten geloven. De doorgaans goed ingelichte publicatie beweert dat Samsung op dit moment drie of vier oplossingen heeft om de vingerafdrukscanner alsnog in het scherm te verwerken.

Nog even de tijd

Volgens de Koreaanse krant is de fabrikant serieus een van de oplossingen aan het overwegen. Het is in ieder geval een aantrekkelijke optie om de Galaxy Note 9 van de Galaxy S9 te kunnen onderscheiden. Naar verluidt gaat Samsung eind deze maand nog de definitieve beslissing nemen. Dan wordt het uiteindelijke design vastgesteld.

De Samsung Galaxy Note 9 komt naar verwachting iets eerder uit dan zijn voorganger. Dan hebben we het over medio augustus. Maar goed, voorlopig blijft het allemaal bij geruchten. Een ding is in ieder geval duidelijk: fans hebben iets om naar uit te kijken. Of gaat OnePlus dit jaar hoge ogen gooien met de OnePlus 6?

🔥Lees ook: Deze adblocker is onmisbaar op elke Samsung Galaxy smartphone

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters