Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9

Het lijkt erop dat Samsung volgend jaar iets gaat doen waar onder andere Apple met de iPhone X in faalde: de Samsung Galaxy Note 9 krijgt een in het scherm verwerkte vingerafdrukscanner.

iPhone X: de grote struggle met vingerafdrukscanners

De iPhone X heeft geen vingerafdrukscanner. Volgens Apple is dat ook niet nodig, want Face ID zou een betere oplossing zijn. Lekker innovatief? Ja en nee, want Apple vertelt niet het hele verhaal. Stiekem wilde de techgigant wel een vingerafdrukscanner in zijn toestel verwerken. Door de dunne schermranden was er echter geen plek meer voor een homeknop.

iPhone X camera

De techgigant heeft geëxperimenteerd met vingerafdrukscanners aan de achterkant, maar was blijkbaar niet tevreden. De ultieme oplossing is een vingerafdrukscanner in het scherm, een doorbraak qua technologie die er al enkele jaren aan zit te komen. Samsung hoopte dat al voor elkaar te krijgen met de Galaxy S8, maar kreeg het niet op zo’n grote schaal voor elkaar. Ook Apple lukte het niet.

Het grote verschil is dat je op Samsung’s toestellen alsnog een vingerafdrukscanner hebt. Misschien niet op de meest ideale plek, maar je hebt die optie als backup. In het geval van Apple zul je geheel op Face ID moeten vertrouwen, of je telefoon minder veilig vergrendelen. Zeker met een eerste generatie van zo’n nieuwe technologie, voor zo’n hoge prijs, wil je gewoon een backup-optie. Oftewel: een vingerafdrukscanner.

Samsung Galaxy Note 9 krijgt vingerafdrukscanner in scherm

Laat Apple het hele vingerafdrukscanner in scherm-verhaal nu geheel varen, zelfs wanneer het wel kan? Dat gaan we eind volgend jaar ontdekken. Het lijkt er namelijk op dat de technologie eindelijk rijp is voor een massale uitrol. Volgens de bekende analist Ming-Chi Kuo heeft Samsung namelijk goed nieuws: de Samsung Galaxy Note 9 is on track om een in het scherm verwerkte vingerafdrukscanner te krijgen.

Samsung Galaxy Note 8 review uitgelicht Galaxy Note 9

Dat beweert de analist van KGI Securities op basis van bronnen binnen de industrie. Op dit moment zou de Koreaanse fabrikant naar verluidt al verschillende samples aan het testen zijn. Potentiële leveranciers zijn Synaptics, BeyondEyes, Samsung LSI en Egis. Ming-Chi Kuo verwacht dat het een placeholder is tot Samsung een eigen alternatief voor Face ID heeft. In tegenstelling tot Apple zal de Koreaanse fabrikant echter volgens insiders beide opties blijven implementeren.

Gezien de reputatie van Kuo kun je de spreekwoordelijke zak zout voorlopig in je keukenkastje laten staan. Toch zou het zomaar kunnen dat het alsnog langer gaat duren. Bedrijven als Apple en Samsung opereren op een grote schaal, dus als de fabrikant niet tevreden is over de samples, dan zal het nog langer gaan duren. We gaan het ontdekken?

Via: BusinessInsiders

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters