Galaxy Note 9 wordt eerste Samsung toestel met on-screen vingerafdrukscanner

Zoals we weten zijn smartphonemakers dit jaar verwoed bezig geweest met het proberen te verwerken van vingerafdrukscanners onder het display. Dit probleem werd veroorzaakt door het populaire randloze ontwerp van de nieuwe toestellen, waarbij fysieke knoppen aan de voorkant niet meer welkom zijn. Samsung is het dit jaar niet gelukt, maar volgens KGI analist Ming-Chi Kuo zal het de maker van de Galaxy toestellen wel gaan lukken bij de Samsung Galaxy Note 9.

Samsung Galaxy S8 en S8+ kregen vreemde plaatsing vingerafdrukscanner

Hoewel Samsung wel van plan was bij de Galaxy S8 en S8+ de vingerafdrukscanner aan de voorkant onder het scherm te verwerken, bleek de technologie nog te wispelturig om massaal toe te passen. Als oplossing kreeg de scanner de discutabele positie naast de camera aan de achterkant. Dit werd door menig Galaxy gebruiker met onvrede ontvangen, gezien dit zorgde voor een vieze camera lens.

Olixar case met Galaxy Note 8 en vingerafdrukscanner aan de achterkant. De galaxy Note 9 wordt de eerste met een on-screen vingerafdrukscanner
Olixar case met Galaxy Note 8

Ook Galaxy Note 8 krijgt discutabele scanner

Het ziet er helaas ook niet uit alsof de Samsung Galaxy Note 8 meer geluk zal hebben. Als we de vele opgedoken renders moeten geloven, zal de vingerafdrukscanner ook bij deze handset aan de achterkant blijven. Wel zou hij niet meer meteen naast de cameralens zijn, maar zou Samsung ervoor hebben gekozen de flash tussen de camera en de scanner te plaatsen. Hoewel dit al iets beter is, is het nog steeds verre van ideaal.

Apple komt met eigen oplossing

Het begint echter wel te dringen. Er duiken steeds meer berichten op van smartphones welke mogelijk als eerste uitgerust zouden worden met een on-screen display. Apple zou volgens recente berichten een andere oplossing hebben gevonden voor de iPhone 8. De vingerafdrukscanner zou helemaal verdwijnen en vervangen worden door een gezichtsherkennings module.

Sharp Aquos S2
Sharp Aquos S2

Galaxy Note 9 eerste Samsung toestel met on-screen vingerafdrukscanner

Volgens Kuo zou Samsung al hebben besloten de vingerafdrukscanner bij de Galaxy S9 en S9+ van volgend jaar nog aan de achterkant te houden. Blijkbaar hebben ze er nog geen vertrouwen in de technologie voor deze handsets op tijd werkend te krijgen. Kuo verwacht echter dat de Galaxy Note 9 het eerste Samsung toestel zal zijn met een vingerafdrukscanner onder het display. De Note 9 zou dit namelijk nodig hebben als extra verkooppunt. Hierbij zou Samsung Synaptics, de huidige leverancier van Samsung’s vingerafdrukscanners, vervangen door Egis.

Bron: DroidHolic

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters