Samsung: “Galaxy Note Edge is een concept-smartphone”

Samsung heeft aangegeven dat de bijzondere Galaxy Note Edge in beperkte oplages uit gaat komen. Volgens Samsung is het toestel een concept en is het nog niet bedoeld voor de massa’s.

Samsung heeft in Korea tijdens een persconferentie aangegeven dat de Galaxy Note Edge zeer beperkt beschikbaar komt op de markt. Samsung-president Dj Lee laat weten dat de nieuwe technologie van de Note Edge “technologie intensief” is. Hierdoor is het nog lastig om het toestel in grote aantallen te fabriceren. Verder merkt de directeur op dat het toestel dan ook alleen in een gelimiteerde editie op de markt zal gaan komen in Zuid-Korea.

De president van Samsung wilde dan ook niets kwijt over een mogelijke lancering in andere landen. Samsung Nederland heeft eerder al laten weten dat de Note Edge niet naar Nederland gaan komen. De kans lijkt überhaupt klein dat het toestel buiten Korea gelanceerd gaat worden, als we de directeur mogen geloven. Samsung lijkt met de Galaxy Note Edge vooral te laten zien wat het kan en wat er in de toekomst met dergelijke schermen mogelijk is.

De Galaxy Note Edge beschikt over de zelfde high-end specificaties als de Galaxy Note 4. Zo heeft het een Quad-HD scherm mee gekregen met een Amoled-paneel. Deze is 5,7 inch groot en heeft een pixeldichtheid van 515 ppi, en werd eerder nog geroemd door een displaytester. Het extra scherm aan de zijkant is 160 pixels breed. In de telefoon zit een Snapdragon 805-processor die 2,7 GHz klokt.

De Galaxy Note Edge heeft 3GB ram en 32GB opslaggeheugen. Dit kun je met een microSD-kaartje nog eens uitbreiden met maximaal 128GB. Foto’s maak je in 16 en 3,7 megapixel. De camera aan de achterkant heeft optische beeldstabilisatie. Onze eerste ervaring met de Galaxy Note Edge kun je hier lezen.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters