Samsung: “Galaxy Note Edge is een concept-smartphone”

Samsung heeft aangegeven dat de bijzondere Galaxy Note Edge in beperkte oplages uit gaat komen. Volgens Samsung is het toestel een concept en is het nog niet bedoeld voor de massa’s.

Samsung heeft in Korea tijdens een persconferentie aangegeven dat de Galaxy Note Edge zeer beperkt beschikbaar komt op de markt. Samsung-president Dj Lee laat weten dat de nieuwe technologie van de Note Edge “technologie intensief” is. Hierdoor is het nog lastig om het toestel in grote aantallen te fabriceren. Verder merkt de directeur op dat het toestel dan ook alleen in een gelimiteerde editie op de markt zal gaan komen in Zuid-Korea.

De president van Samsung wilde dan ook niets kwijt over een mogelijke lancering in andere landen. Samsung Nederland heeft eerder al laten weten dat de Note Edge niet naar Nederland gaan komen. De kans lijkt überhaupt klein dat het toestel buiten Korea gelanceerd gaat worden, als we de directeur mogen geloven. Samsung lijkt met de Galaxy Note Edge vooral te laten zien wat het kan en wat er in de toekomst met dergelijke schermen mogelijk is.

De Galaxy Note Edge beschikt over de zelfde high-end specificaties als de Galaxy Note 4. Zo heeft het een Quad-HD scherm mee gekregen met een Amoled-paneel. Deze is 5,7 inch groot en heeft een pixeldichtheid van 515 ppi, en werd eerder nog geroemd door een displaytester. Het extra scherm aan de zijkant is 160 pixels breed. In de telefoon zit een Snapdragon 805-processor die 2,7 GHz klokt.

De Galaxy Note Edge heeft 3GB ram en 32GB opslaggeheugen. Dit kun je met een microSD-kaartje nog eens uitbreiden met maximaal 128GB. Foto’s maak je in 16 en 3,7 megapixel. De camera aan de achterkant heeft optische beeldstabilisatie. Onze eerste ervaring met de Galaxy Note Edge kun je hier lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo Google I/O

Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op lees verder

Google Pixel 2

Zou de Pixel 2 er zo uit gaan zien? lees verder

iPhone 8 iPhone 7 Plus

Video en foto’s tonen iPhone 8 naast iPhone 7 Plus lees verder

OnePlus 5

Videobyte: kan de OnePlus 5 tegen krassen, vuur en druk? lees verder

OnePlus 5

Vijf dingen die de OnePlus 5 nog beter zouden maken lees verder

LG V30

LG V30: onthullingsdatum en prijs opvallend toestel gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters