'Samsung Galaxy S III en Apple iPhone 5 worden van metaal gemaakt'

Volgens het Koreaanse ETNews zal zowel Samsung als Apple vanaf dit jaar gebruik gaan maken van vloeibaar metaal om hun vlaggenschepen te bouwen. Zowel de Galaxy S III als de iPhone 5 zouden van metaal gemaakt worden.

Al in 2010 was duidelijk dat fabrikant Apple een overeenkomst had gesloten met de fabrikant Liquidmetal Technologies. Apple had een licentie genomen op deze techniek om er zo gebruik van te kunnen maken in de hardware van haar producten. Inmiddels zijn we twee jaar verder en ziet het er naar uit dat Apple eindelijk van de nieuwe technologie gebruik gaat maken, aldus ETnews</a>.

Volgens de bron zal Apple het nieuwe paradepaardjes gaan opbouwen uit het nieuwe materiaal. Liquidmetal, oftewel vloeibaar metaal, zou erg krasbestendig zijn, is erg stevig en ervoor zorgen dat telefoons nog dunner gemaakt kunnen worden en vooral robuuster. Daarnaast zou de afwerking van het materiaal erg goed zijn en een paar jaar zijn glans behouden.

De bron meent dat alleen Apple gebruik gaat maken van de nieuwe techniek. De bron weet ook te melden dat de body van de aankomende Galaxy gemaakt zal zijn van keramisch metaal. Samsung kiest hierbij voor een andere afwerking dan Apple, maar zou desondanks een nieuw design gaan adopteren voor haar vlaggenschip.

Op 3 mei zal Samsung haar nieuwe vlaggenschip bekend gaan maken. Apple zal naar verwachting in juni de iPhone 5 wereldkundig gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. v-power -

   helemaal mee eens, nu ga je allemaal Apple-lovers krijgen die gaan patsen dat ze een telefoon hebben gemaakt van vloeibaar metaal 😀

   1. Sjaakie -

    Ach laat die apple sulletjes toch lekker.. heb me daar een beetje bij neergelegd om druk over te maken.

    Ben ZEER tevreden met mijn Google producten, en dit werkt allemaal subliem, en word nergens in beperkt.

    ICS word overal goed ontvangen, en dit zal er zeker voor zorgen dat ze nog VEEL groter worden dat dan ze nu al zijn!! :Y

 1. Eddy -

  Er staat in het bericht waar jullie naar verwijzen niet dat Samsung ook vloeibaar metaal gaat gebruiken. Dat kan ook niet omdat Apple daarvan wereldwijd de exclusieve rechten heeft.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

 • Qontent Matters
 • Czaar Peterstraat 159
 • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via