'Samsung Galaxy S III toont zijn spierballen' – Update

Een medewerker van Samsung heeft vermoedelijk een online benchmark gedraaid met de aankomende Samsung Galaxy S III. Daarnaast gaan er geruchten dat het toestel draadloos opgeladen kan worden middels de NFC-chip die op de batterij zit van de smartphone.

Samsung Galaxy S III benchmark

Op de website van GL Benchmark zijn de eerste testen verschenen van de Samsung I9300, oftewel de Galaxy S III. Uit de benchmarks blijkt dat de nieuwe Galaxy bijzonder goed weet te presteren en al haar concurrenten, waaronder de HTC One X, uit het water blaast. Volgens de benchmarks beschikt het toestel inderdaad over de Exynos 4412 quadcore-processor die zijn werk op 1.4GHz doet. Daarnaast is er een Mali-400 GPU in het toestel aanwezig die de helft sneller is dan de processor en GPU die in de Galaxy S II te vinden is.

De Galaxy S III weet in de benchmarks zowel de Nvidia Tegra 3 te overklassen, als de nieuwe Snapdragon S4. Desondanks beschikt het nieuwe paradepaardje van Samsung niet over de Exynos 5-lijn met zijn Mali T-604 GPU erin, wat voor nog betere prestaties gezorgd zou hebben. Het lijkt er nochtans wel op dat Samsung de krachtigste smartphone van dit moment in zijn handen heeft en dit toestel tijdens de launch ervan ook als snelste smartphone zal gaan bestempelen.

Ondertussen doet ook een ander gerucht de ronde rondom het nieuwe toestel. De telefoon zal namelijk over een NFC-chip beschikken die in de batterij wordt gezet. Dit is goed te zien op de onderstaande afbeelding die afkomstig is uit een onlangs uitgelekt filmpje. De NFC-chip kan tevens de batterij middels inductie opladen, wat door Koreaanse bronnen eerder al vermeld werd. Deze nieuwe vorm van draadloos opladen zal dus misschien gelanceerd worden tezamen met nieuwe Galaxy S-smartphone op 3 mei aanstaande. All About Phones zal hierbij aanwezig zijn in Londen.

Samsung Galaxy S III batterij

 

Update op 23/04/2012 om 13:10 uur:

Samsung heeft de eerst teaser vrijgegeven van de Galaxy S III via YouTube. In de video wordt vooral gerefereerd naar menselijke vormen van het toestel en natuurlijke elementen en materialen.

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters