'Samsung Galaxy S III toont zijn spierballen' – Update

Een medewerker van Samsung heeft vermoedelijk een online benchmark gedraaid met de aankomende Samsung Galaxy S III. Daarnaast gaan er geruchten dat het toestel draadloos opgeladen kan worden middels de NFC-chip die op de batterij zit van de smartphone.

Samsung Galaxy S III benchmark

Op de website van GL Benchmark zijn de eerste testen verschenen van de Samsung I9300, oftewel de Galaxy S III. Uit de benchmarks blijkt dat de nieuwe Galaxy bijzonder goed weet te presteren en al haar concurrenten, waaronder de HTC One X, uit het water blaast. Volgens de benchmarks beschikt het toestel inderdaad over de Exynos 4412 quadcore-processor die zijn werk op 1.4GHz doet. Daarnaast is er een Mali-400 GPU in het toestel aanwezig die de helft sneller is dan de processor en GPU die in de Galaxy S II te vinden is.

De Galaxy S III weet in de benchmarks zowel de Nvidia Tegra 3 te overklassen, als de nieuwe Snapdragon S4. Desondanks beschikt het nieuwe paradepaardje van Samsung niet over de Exynos 5-lijn met zijn Mali T-604 GPU erin, wat voor nog betere prestaties gezorgd zou hebben. Het lijkt er nochtans wel op dat Samsung de krachtigste smartphone van dit moment in zijn handen heeft en dit toestel tijdens de launch ervan ook als snelste smartphone zal gaan bestempelen.

Ondertussen doet ook een ander gerucht de ronde rondom het nieuwe toestel. De telefoon zal namelijk over een NFC-chip beschikken die in de batterij wordt gezet. Dit is goed te zien op de onderstaande afbeelding die afkomstig is uit een onlangs uitgelekt filmpje. De NFC-chip kan tevens de batterij middels inductie opladen, wat door Koreaanse bronnen eerder al vermeld werd. Deze nieuwe vorm van draadloos opladen zal dus misschien gelanceerd worden tezamen met nieuwe Galaxy S-smartphone op 3 mei aanstaande. All About Phones zal hierbij aanwezig zijn in Londen.

Samsung Galaxy S III batterij

 

Update op 23/04/2012 om 13:10 uur:

Samsung heeft de eerst teaser vrijgegeven van de Galaxy S III via YouTube. In de video wordt vooral gerefereerd naar menselijke vormen van het toestel en natuurlijke elementen en materialen.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters