'Samsung Galaxy S III toont zijn spierballen' – Update

Een medewerker van Samsung heeft vermoedelijk een online benchmark gedraaid met de aankomende Samsung Galaxy S III. Daarnaast gaan er geruchten dat het toestel draadloos opgeladen kan worden middels de NFC-chip die op de batterij zit van de smartphone.

Samsung Galaxy S III benchmark

Op de website van GL Benchmark zijn de eerste testen verschenen van de Samsung I9300, oftewel de Galaxy S III. Uit de benchmarks blijkt dat de nieuwe Galaxy bijzonder goed weet te presteren en al haar concurrenten, waaronder de HTC One X, uit het water blaast. Volgens de benchmarks beschikt het toestel inderdaad over de Exynos 4412 quadcore-processor die zijn werk op 1.4GHz doet. Daarnaast is er een Mali-400 GPU in het toestel aanwezig die de helft sneller is dan de processor en GPU die in de Galaxy S II te vinden is.

De Galaxy S III weet in de benchmarks zowel de Nvidia Tegra 3 te overklassen, als de nieuwe Snapdragon S4. Desondanks beschikt het nieuwe paradepaardje van Samsung niet over de Exynos 5-lijn met zijn Mali T-604 GPU erin, wat voor nog betere prestaties gezorgd zou hebben. Het lijkt er nochtans wel op dat Samsung de krachtigste smartphone van dit moment in zijn handen heeft en dit toestel tijdens de launch ervan ook als snelste smartphone zal gaan bestempelen.

Ondertussen doet ook een ander gerucht de ronde rondom het nieuwe toestel. De telefoon zal namelijk over een NFC-chip beschikken die in de batterij wordt gezet. Dit is goed te zien op de onderstaande afbeelding die afkomstig is uit een onlangs uitgelekt filmpje. De NFC-chip kan tevens de batterij middels inductie opladen, wat door Koreaanse bronnen eerder al vermeld werd. Deze nieuwe vorm van draadloos opladen zal dus misschien gelanceerd worden tezamen met nieuwe Galaxy S-smartphone op 3 mei aanstaande. All About Phones zal hierbij aanwezig zijn in Londen.

Samsung Galaxy S III batterij

 

Update op 23/04/2012 om 13:10 uur:

Samsung heeft de eerst teaser vrijgegeven van de Galaxy S III via YouTube. In de video wordt vooral gerefereerd naar menselijke vormen van het toestel en natuurlijke elementen en materialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ikke -

  Denk dattie in de praktijk echt niet sneller is. EN zo hard kan die de One X nooit omver blazen, zeker niet op gpu gebied. Maargoed we zullen het zien. Benchmarks, leuk maar zegt niet zoveel over de praktijk….

  1. Martin -

   Ik weet niet of je de ONE X gezien en in je handen heb gehad maar mijn broertje zijn vriendin die heeft hem en die LAGT als de hel dus GPU kan het allemaal niet bijbenen ….

   1. v-power -

    Ik heb er heel veel in me handen gehad en helemaal geen lag zien. Dus of dat toestel is overloaded met actieve toepassingen of hij is defect.

   2. Martin -

    Nieuw uit de DOOS… En vele reviews op het internet zeggen hetzelfde.. Sense 4.0 is grafish te zwaar!

    Go do your homework!

   3. robert -

    Sense 4.0 is juist tov de vorige lichter gemaakt.
    Ik vermoed zelf dat HTC de software nog niet ge-optimaliseerd heeft. Dat zal met de komende updates wel komen.

 2. robert -

  Een hoop blabla.
  Als het niet meer is dan beter specs kan het toch nooit je horizon vebreden. Daar versta ik toch wel
  de tools (lees software) ervoor.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters