Samsung Galaxy S is eerste Wi-Fi Direct-telefoon

De Wi-Fi Alliance heeft via haar site kenbaar gemaakt dat de Samsung Galaxy S de eerste Wi-Fi Direct-telefoon is. Bij de gecertificeerde apparaten is de Galaxy S als enige telefoon te vinden.

Samsung Galaxy S

De Samsung Galaxy S was al één van de eerste telefoons met Bluetooth 3.0 aan boord. Nu heeft het toestel ook een andere communicatiestandaard als eerste geadopteerd: Wi-Fi Direct, waar we al eerder melding van maakten.

Kort gezegd maakt Wi-Fi Direct het mogelijk om bestanden over te dragen tussen twee apparaten zonder tussenkomst van een router, dus zonder echte internetaansluiting. Hiermee is de techniek dus een soort aanvulling op Bluetooth, dat iets vergelijkbaars doet alleen wat anders werkt.

Eerder leek het nog zo te zijn dat er hardwarematige aanpassingen nodig zijn om Wi-Fi Direct op een toestel te introduceren, maar dat blijkt niet zo te zijn. Wel is er een firmware-update nodig om de standaard te activeren en die blijkt de Samsung Galaxy S als eerste te krijgen.

Op de website van de Wi-Fi Alliance is de telefoon in een =50&x=62&y=10]lijst met Wi-Fi Direct gecertificeerde toestellen verschenen, wat indiceert dat de update er aan zit te komen. Je moet alleen dus nog wel wachten tot die update ook daadwerkelijk komt voordat je draadloos en zonder router bestanden via Wi-Fi kan overzenden.

Bron: Engadget

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters