'Samsung Galaxy S IV volgt oogbewegingen en scrollt mee'

De Samsung Galaxy S IV volgt de oogbewegingen van zijn eigenaar en laat de tekst op het scherm in zijn eigen leestempo meescrollen, meldt The New York Times.

Sammobile: ''Samsung presenteert binnenkort acht midrange telefoons'' samsung

De nieuwe smartphone heeft volgens de Amerikaanse krant een sterke focus op software. Een bron van de krant meldt dat de nieuwe oogbeweging-volgende feature in het nieuwe toestel voorkomt. Eye scrolling, wordt het door Samsung genoemd.

De telefoon volgt via de frontcamera de oogbewegingen en probeert op die manier uit te vinden waarheen het scherm moet scrollen, aldus deze anonieme Samsung-werknemer die zijn naam niet kwijt wilde, omdat hij anders ontslagen wordt. Bij gebruikers die een artikel op hun telefoon lezen en de onderkant van het scherm bereiken, springt de telefoon automatisch naar de volgende alinea’s.

Wat voor technologie hier precies achter zit en hoe het werkt, werd door de bron van The New York Times niet onthuld, maar hij voegde er wel aan toe dat de software op het nieuwe toestel meer gewicht krijgt dan de hardware tijdens de presentatie op 14 maart in New York.

De krant heeft eens in de patentaanvragen gekeken die Samsung her en der heeft ingeleverd, en kwam erachter dat in Europa inderdaad in januari een patent is aangevraagd met de titel Eye Scroll. Hetzelfde patent is in februari aangevraagd in de Verenigde Staten. Het wordt omschreven als ”computer-applicatiesoftware met een feature om oogbewegingen en scrollende schermen aan te voelen van mobiele apparaten, zoals mobiele telefoons, smartphones en tablets, en digitale camera’s.” Ook is er een feature in te vinden genaamd Eye Pause, maar daarvan wordt niet uitgelegd wat het is.

Overigens zit er nu al een beperkte oogbewegingssensor in de Galaxy S III. Die zet het scherm automatisch uit als je er niet langer naar kijkt. En houdt het aan als dat wel het geval is.

Bron: The New York Times

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters