'Samsung Galaxy S IV volgt oogbewegingen en scrollt mee'

De Samsung Galaxy S IV volgt de oogbewegingen van zijn eigenaar en laat de tekst op het scherm in zijn eigen leestempo meescrollen, meldt The New York Times.

Sammobile: ''Samsung presenteert binnenkort acht midrange telefoons'' samsung

De nieuwe smartphone heeft volgens de Amerikaanse krant een sterke focus op software. Een bron van de krant meldt dat de nieuwe oogbeweging-volgende feature in het nieuwe toestel voorkomt. Eye scrolling, wordt het door Samsung genoemd.

De telefoon volgt via de frontcamera de oogbewegingen en probeert op die manier uit te vinden waarheen het scherm moet scrollen, aldus deze anonieme Samsung-werknemer die zijn naam niet kwijt wilde, omdat hij anders ontslagen wordt. Bij gebruikers die een artikel op hun telefoon lezen en de onderkant van het scherm bereiken, springt de telefoon automatisch naar de volgende alinea’s.

Wat voor technologie hier precies achter zit en hoe het werkt, werd door de bron van The New York Times niet onthuld, maar hij voegde er wel aan toe dat de software op het nieuwe toestel meer gewicht krijgt dan de hardware tijdens de presentatie op 14 maart in New York.

De krant heeft eens in de patentaanvragen gekeken die Samsung her en der heeft ingeleverd, en kwam erachter dat in Europa inderdaad in januari een patent is aangevraagd met de titel Eye Scroll. Hetzelfde patent is in februari aangevraagd in de Verenigde Staten. Het wordt omschreven als ”computer-applicatiesoftware met een feature om oogbewegingen en scrollende schermen aan te voelen van mobiele apparaten, zoals mobiele telefoons, smartphones en tablets, en digitale camera’s.” Ook is er een feature in te vinden genaamd Eye Pause, maar daarvan wordt niet uitgelegd wat het is.

Overigens zit er nu al een beperkte oogbewegingssensor in de Galaxy S III. Die zet het scherm automatisch uit als je er niet langer naar kijkt. En houdt het aan als dat wel het geval is.

Bron: The New York Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. hanszw -

  Wat ook meespeelt is in welke stand je het toestel vast hebt, je moet wel het scherm redelijk recht voor je gezicht hebben, dan zie je bovenin ook steeds een "oog" verschijnen die controleert of je nog naar het scherm kijkt. Bij de Galaxy note II werkt dat best wel goed maar leg je het toestel neer dan moet je echt wel met je gezicht er recht boven zitten, anders gaat hij wel uit.

 2. Danijel -

  De kans dat dit gaat werken is klein. Op de S3 kwamen ze ook met de functie dat zodra je naar het scherm kijkt het toestel unlocked wordt. Werkt bij mij ook niet..

  1. Albert -

   Ja dat is ook logisch. jij hebt je hoofd ook niet me 😉

   Ik zelf heb een nystagmus dus dat wordt niks 😉 maar ja ik laat samsung toch al links liggen!

  2. Markx1 -

   Even een correctie.. Die face unlock waar jij overspreek is wat anders dan waarover in het artikel word gesproken.. Die unlock funtie zit in android zelf vanaf 4.0. Wat op de SIII meekwam van samsung zelf was de sluimerstand. Dit houd in dat het scherm niet op zwart gaat als je aan het lezen bent. En ik moet zeggen dat dit erg goed werkt behalve in het donker als je op bed ligt. Dus denk dat het nieuwe eye scrolling in de S IV goed zal werken maar ook niet in het donker.

   1. Dominick -

    Ik denk dat hij wel die sluimerstand bedoeld… Ik heb daar ook geen briljante ervaringen mee…

   2. Markx1 -

    @Daniel, in je reactie praat je toch echt over unlocken.. als je daar sluimerstand(scherm verlichtblijft) bedoeld, dat zegt weer genoeg.

   3. Dominick -

    Het heeft helemaal niets te maken met mijn voorkeuren, voor zover ik al iets tegen Samsung zou hebben. Ik ben over het algemeen inderdaad niet te spreken over de bouw van hun toestellen, en ik denk velen met mij. Verder maken ze over het algemeen prima telefoons.

    Hoe dan ook: ik heb die functie standaard aan staan op de Samsungtoestellen die ik test, en het scherm gaat vaak genoeg gewoon uit als ik er naar kijk. Conclusie, het werkt niet heel goed. Simple as that.

 3. derk1983 -

  Ik heb ergens gelezen dat Eye Pause een feature is dat wanneer je tijdens een film kijken niet meer naar het scherm kijkt, de film op pause wordt gezet.

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters