'Samsung Galaxy S krijgt in maart Android Gingerbread'

Samsung geeft de Samsung Galaxy S volgende maand de belangrijke Android Gingerbread-update. Versie 2.3 van Google’s mobiele besturingssysteem staat nu alleen nog op de Google Nexus S en nieuwe telefoonmodellen, die nog op de markt moeten komen.

Samsung i9000 Galaxy S piano

De Duitse blogger Frank Feil twitterde dit vanaf een evenement waar hij hoorde dat Samsung de belangrijke update al gauw gaat vrijgeven. Het is niet helemaal helder of alleen de Europese Galaxy S-toestellen de update krijgen, of gelijktijdig ook de in Amerika verkochte telefoons.

Met de update is de Galaxy S meteen een van de modernste telefoons die op de Nederlandse markt beschikbaar is. Samsung steekt met deze update concurrent HTC de loef af, die meestal eerder is met dergelijke updates voor bestaande telefoons. De Gingerbread-updates voor de Desire-lijn wordt echter pas in het tweede kwartaal van dit jaar verwacht, zo maakte HTC bekend.

Android 2.3 geeft veel nieuwe mogelijkheden aan de Galaxy S, zoals een betere copy en paste-functie, een echt multitouch toetsenbord en snellere tekstsuggesties. Ook zit er straks Voip ingebouwd.

Andere mogelijkheden, zoals NFC en een betere camera, kunnen niet op de Galaxy S worden gezet. Hoewel Gingerbread die mogelijkheden wel ondersteunt, is de hardware van het toestel ontoereikend.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Mauricio -

  Toch mooi dat Samsung de Galaxy S laat updaten naar versie 2.3. Dit vind ik een groot nadeel van de Sony Xperia X10. Een high en toestel van ongeveer dezelfde tijd als de S maar dan destijds uitgebracht met versie 1.6 (!!) en het uiteindelijk bij 2.1 blijft. Het heeft waarschijnlijk allemaal te maken met commerciele doeleinden zodat X10 sneller overstappen naar de opvolger. Met de 2.3 ben ik gelukkig nog met mijn S up to date. Prima toestel, vooral na de lag fix in versie 2.2.1

  1. Dominick -

   "Het heeft waarschijnlijk allemaal te maken met commerciele doeleinden zodat X10 sneller overstappen naar de opvolger."

   Dat zeer zeker niet ūüėČ Mensen die een X10 hebben en iets geven om die updates roepen nu allemaal dat ze nooit meer een SE kopen, dus die is SE grotendeels kwijt voorlopig. En mensen die een X10 hebben en niets om die updates geven zullen om die reden niet eerder een nieuwe telefoon kopen. Het is gewoon een grote misser van SE, die ze nu gelukkig opgelost hebben met hun nieuwe toestellen.

HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters