Samsung Galaxy S krijgt update naar Android 2.3.5

De Samsung Galaxy S is al een wat ouder toestel, maar de fabrikant heeft besloten dat het voormalige vlaggenschip toch de allerlaatste versie van Android krijgt. Versie 2.3.5 van Gingerbread om precie te zijn. De firmware update is reeds online verschenen.

Samsung Galaxy S

Het is echter nog geen officiele ROM. Hij is weliswaar door Samsung gemaakt, maar nog niet officieel gepresenteerd. De gelekte ROM kan weliswaar door durfals alvast op het toestel worden gezet. Dan moet je wel goed weten wat je doet. Niet-officiele ROMs flashen is een enigszins riskante zaak. Ook raak je er de fabrieksgarantie door kwijt.

Wie even geduld heeft, krijgt deze update vanzelf van Samsung. De naam van de update is I9000XXJVS. De datum van de ROM is 8 september. Erin zit dus Android 2.3.5 plus de standaard schil van Samsung. Knutselaars die de ROM al op het toestel hebben gezet, melden dat er weinig veranderingen zijn ten opzichte van de huidige firmware op het toestel.

Op deze link is de ROM met installatie-instructies te vinden. Maar de waarschuwing blijft: weet wat je doet, want het toestel ‘bricken’ behoort tot de onaangename risico’s.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. delio -

  Heb hem onlangs geinst. en idd. weinig verschil,wel beter in functionaliteit.O.a bewerken van fotos zoals naam etc. ook geinig is de blauwe verlichting bij het typen als je scrollt.

 2. gast -

  Samsung doet het hierin beter dan HTC, die laat zijn toestellen in de kou staan als ze eenmaal uit zijn gebracht, een paar updatjes en that's it. Daarom ging ik ook van HTC Desire HD naar samsung Galaxy S2

 3. ikke -

  [quote]Knutselaars die de ROM al op het toestel hebben gezet, melden dat er weinig veranderingen zijn ten opzichte van de huidige firmware op het toestel.[/quote]

  Maar de originele rom moet nog komen, dat hoeft nog niks te zeggen. Zal zeker wel t een en ander aan verbeterd zijn.

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Android Oreo Google I/O

Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters