Begin alvast te dromen over de Samsung Galaxy S10

De Samsung Galaxy S9 toestellen zijn eigenlijk nog niet zo lang geleden uitgekomen en de Galaxy Note 9 is er nog niet eens. Toch zijn veel mensen nu alweer bezig met de Galaxy S10 van volgend jaar. Misschien niet zo gek want de Galaxy S9 lijkt bijna als twee druppels water op de S8. Een designer nam het op zich om aan Samsung te demonstreren hoe het design van de S10 eruit moet komen te zien. Wij zijn voor.

Tegenvallende verkoopcijfers Galaxy S9

Hoewel de Galaxy S9 een goed toestel is met allerlei fijne features, wordt de smartphone toch niet zo goed verkocht als verwacht. Volgens verschillende berichten zouden er vorig jaar zelfs meer Galaxy S8 toestellen zijn verkocht binnen een maand na de lancering. Deze tegenvallende cijfers zouden te maken kunnen hebben met het feit dat de S9 niet komt met een vernieuwend design of überhaupt een design dat er anders uitziet dan zijn voorganger. Het zou kunnen dat mensen daarom geen zin hebben om te upgraden, hoewel er onder de motorkap wel van alles is veranderd.

Samsung Galaxy S10 concept
Samsung Galaxy S10 concept

Dramatisch redesign voor Galaxy S10?

Voordat de Galaxy S9 uitkwam waren er verschillende geruchten, die stelden dat Samsung bezig was met een dramatische redesign van de vlaggenschepen. Overduidelijk is dat niet doorgegaan, maar het zou kunnen dat de redesign is uitgesteld tot volgend jaar. Als Samsung verstandig is, doet de smartphonemaker volgend jaar inderdaad wel iets aan het uiterlijk van de toestellen. Dat zou de verkoopcijfers in ieder geval een boost kunnen geven.

Samsung Galaxy S10 concept
Samsung Galaxy S10 concept

Galaxy S10 met miniemere randen

Om alvast in de stemming te komen komt het YouTube kanaal Concept Creator met een voorbeeld van hoe het wel moet. In een filmpje laten ze hun versie van de S10 uitgebreid van alle kanten zien. Het toestel komt met een 6,3 inch 2k SuperAmoled display, waaromheen de randen nog miniemer geworden zijn en bijna niet eens bestaan.

Geen vingerafdrukscanner bij cameramodule

Iets anders dat opvalt is dat aan de achterkant geen vingerafdrukscanner meer aanwezig is. Er zijn geruchten dat Samsung bezig zou zijn met een in-display vingerafdrukscanner voor de aankomende toestellen en Concept Creator gaat ervan uit dat het begin volgend jaar inderdaad gelukt is. Volgens sommige geruchten zou de Note 9 er al mee komen, maar dat lijkt nog wat voorbarig.

Samsung Galaxy S10 concept
Samsung Galaxy S10 concept

Geribbelde Bixby knop

Verder zien we aan de zijkant een geribbelde bixby knop. En het kan een optische illusie zijn, maar hij lijkt alsof de knop wat lager is geplaatst. Illusie of niet, dat zou op zich wel fijn zijn voor al die mensen die telkens Bixby oproepen terwijl ze alleen maar het volume lager willen zetten. Het toestel wordt verder geshowd in de kleuren zwart, oranje, donkerblauw en zilver.

Voorlopig wachten op Galaxy Note 9

Als Samsung met zoiets zou komen, zouden mensen waarschijnlijk al meer geneigd zijn om de toestellen te kopen. Maar dit is natuurlijk geen dramatische redesign en we zijn ook wel benieuwd wat de smartphonemaker zelf in gedachten heeft. Helaas moeten nog een behoorlijke tijd wachten op het verlossende antwoord. In de tussentijd kunnen we ons wel weer richten op de Galaxy Note 9.

Via: BGR

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters