Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen

Zoals we weten vielen de verkoopcijfers van de Galaxy S9 helaas voor Samsung wat tegen en het gebrek aan de verwachte grote redesign wordt hier doorgaans de schuld van gegeven. Om hetzelfde lot bij de Galaxy S10 te voorkomen, zou Samsung toch echt met iets moeten komen dat niet lijkt op de Galaxy S8. Volgens een nieuwe leak van de bekende tipster Ice Universe zou Samsung volgend jaar adequate maatregelen treffen en krijgen we inderdaad iets dat gebruikers zeker zou moeten verleiden.

Randloze Galaxy S10

Het gaat om een foto van een toestel, waarvan we aannemen dat het de Samsung Galaxy S10 is. Ice Univers refereert echter naar het toestel met de woorden “a design beyond”. Toevallig is Beyond wel weer het codewoord is voor de Galaxy S10. Wat meteen opvalt is dat het toestel nu bijna een geheel randloos design heeft gekregen. Van de bovenste rand, waar bij de Galaxy S9 nog allerlei sensoren in zitten, is nauwelijks nog iets over. Ook aan de onderkant is de rand aangepakt en lijkt hij een fractie smaller te zijn geworden.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Sensoren verwerkt in display

Hoewel er nu geen rand meer zichtbaar is voor de sensoren aan de voorkant, heeft de smartphone natuurlijk alsnog een camera en speaker nodig. Mogelijk komt Samsung met een soort pop-up design als de Oppo Find X. Een andere mogelijkheid is dat de sensoren in het display verwerkt zitten. Deze laatste optie komt overeen met verschillende circulerende geruchten. Zo zou de Galaxy S10 mogelijk komen met een display dat zelf geluid zou kunnen produceren, waardoor er geen extra speakers nodig zijn. Volgens sommige berichten zouden we bij de S10 ook eindelijk een in-display vingerafdrukscanner krijgen. Andere tipster zijn echter van mening dat we die pas bij de Note 10 zouden zien.

Vroege lancering

Uiteraard is het niet zeker dat het inderdaad om een foto van de Galaxy S10 gaat. En zelfs als het dat wel zou zijn, kunnen er in de tijd voordat de telefoon eindelijk wordt uitgebracht nog allerlei dingen veranderen. Hopelijk blijft de bovenkant in ieder geval mooi recht en bedenkt Samsung niet dat ze toch nog een notch willen toevoegen. De smartphonemaker zou volgens de berichten wel sneller dan gebruikelijk klaar zijn voor een lancering om de tegenvallende verkoopcijfers van de Galaxy S9 op te vangen. Mogelijk zien we de smartphone al in januari verschijnen.

Het ziet er in ieder geval naar uit dat het een toestel wordt dat veel aandacht zal krijgen en de verkoopcijfers weer op zou moeten krikken. Eén van de dingen die het toestel extra spannend zou maken, is de toevoeging van een Face ID-achtige 3D-scan feature. Voorlopig is het echter nog even afwachten en merken we vanzelf wat er allemaal klopt van de geruchten en leaks.

Via: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters