Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op

Het gaat snel in smartphoneland. Over een week worden de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld. Dat gaat gebeuren in Barcelona, tijdens het Mobile World Congress. Dat is ’s werelds grootste beurs voor mobiele technologie. Je kunt er verder talloze onthullingen verwachten. We hebben hier voor je op een rijtje gezet wat je van de Samsung Galaxy S9 kunt verwachten. Dit artikel gaat namelijk niet over die onaangekondigde toestellen, maar over hun opvolgers. De eerste geruchten rondom de Samsung Galaxy S10 staan voor de deur!

Samsung Galaxy S10 met Snapdragon 855

Verwacht nog geen verbluffende renders of sappige details. Daar is het nog veel te vroeg voor. Wel komen de eerste technische details rondom de chip van het toestel naar voren. Vrijwel alle high-end Android smartphones maken gebruik van Qualcomm’s chipsets. Elke leak rondom de plannen van die chipmaker zegt dus een hoop over de toekomst. Onder andere over die van de Galaxy S-serie van Samsung. Elk nieuwe model maakt gebruik van de meest high-end Snapdragon-chip.

De volgende high-end chip van Qualcomm wordt de Snapdragon 855. De eerste details rondom die chip zijn nu gedeeld door Roland Quandt, een betrouwbare leaker. Hij vond een opvallende bevestiging dat het een 7nm chip wordt. Een detail dat Qualcomm voorlopig nog niet zal onthullen, maar zijn partners wel. We zullen je niet lastigvallen met de technische gevolgen, maar voor de gebruiker zijn de gevolgen groot. Je kunt rekenen op een zeer efficiënte en nog krachtigere chip. Dat belooft men elk jaar, maar als ’s werelds eerste 7nm chip zal de stap extra groot zijn volgend jaar.

Samsung Galaxy S9
De Samsung Galaxy S9

Verder maakt de chip van de Samsung Galaxy S10 waarschijnlijk gebruik van Qualcomm’s gloednieuwe Snapdragon X24 LTE modem. Dat moet ervoor gaan zorgen dat de snelheid van je mobiele internet drastisch omhoog gaat, ook met slechtere verbindingen. We weten al dat de Samsung Galaxy S9 qua design vrijwel identiek is aan zijn voorganger, en dat Samsung zijn redesign bewaart voor de volgende generatie. Dat combinerende met dit nieuws is het duidelijk dat de Samsung Galaxy S10 een stuk interessanter wordt.

Lees ook: waarom de tegenvallende verkopen van de iPhone X Samsung in problemen gaan brengen

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters