Samsung patenteert flagship met notch: Galaxy S10?

Samsung heeft met de Samsung Galaxy S9 een unique selling point, zonder dat het merk er zelf wat aan heeft moeten doen. Het is namelijk een van de weinige Android flagships zonder een notch. Zelfs OnePlus en LG gaan met hun nieuwste toestellen voor de controversiële inham. Wat doet het bedrijf met de Galaxy S10?

Samsung Galaxy S10: notch included?

Wanneer je dus een hekel hebt aan de notch, dan kom je al snel bij Samsung terecht. Althans, voorlopig. Nieuwe patenten van Samsung tonen namelijk een soort Galaxy S10, inclusief notch. In de uitsparing zitten de selfiecamera en verschillende sensoren.

Tijd voor paniek? Allerminst. Ten eerste wordt slechts een klein deel van alle patenten echt daadwerkelijk gerealiseerd. Ten tweede is dit niet het enige patent dat de Koreaanse techgigant heeft aangevraagd. Een tweede patent toont namelijk een vergelijkbaar toestel, dit keer zonder notch.

Samsung Galaxy S10 notch

Rondom het complete schermpaneel zien we zeer dunne randen. Enkel het frame blijft nog over. Om dat voor elkaar te krijgen moet Samsung de vingerafdrukscanner in het scherm verwerken. Naar verluidt wordt de Galaxy Note 9 het eerste toestel van de fabrikant die dat voor elkaar krijgt.

Samsung Galaxy S10 notch

Bovendien wordt het een uitdaging om de overige sensoren te verbergen. Er is al experimentele technologie waarmee bijvoorbeeld de camera in het scherm verwerkt kan worden. Dat soort toepassingen zijn echter allesbehalve rijp voor massaproductie.

Voorlopig blijft het dus hoogstwaarschijnlijk bij deze patenten. Na de ietwat saaie Galaxy S9 is de kans echter groot dat Samsung indruk wil gaan maken met de Samsung Galaxy S10. Is het te vroeg voor dit soort futuristische innovatie? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Bron: Mobielkopen

🔥Lees ook: Snapchat Spectacles 2.0 is Made for iPhone

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters