Samsung komt volgend jaar eindelijk met verrassende feature

Dit jaar begon enigszins teleurstellend voor Samsung fans die uitzagen naar de Galaxy S9 toestellen. Ze zagen er namelijk verrassend hetzelfde uit als de S8 toestellen en de hoop werd gevestigd op de Note 9. Ook deze lijkt helaas meer van hetzelfde te worden als afsluiting van het Samsung jaar. Voorzichtig hebben we gelukkig wel goed nieuws voor volgend jaar. Samsung zou met de Galaxy S10 dan eindelijk met een opvallende nieuwe feature komen.

Goed toestel, maar tegenvallende verkoopresultaten

Hoewel de Samsung Galaxy S9 toestellen teleurstellend waren, in de zin dat er geen nieuw design was, zijn het natuurlijk wel gewoon gelikte toestellen. Ze zien er bekend maar mooi uit en onder de motorkap is er van alles verbeterd. Er zijn zelfs ook AR emoji’s bijgekomen en natuurlijk de nieuwste Qualcomm Snapdragon chipset. Helaas valt de verkoop toch tegen, wat waarschijnlijk wel met het uiterlijk te maken heeft.

Samsung Galaxy S9 Plus preview uitgelicht

Volgend jaar redesign

Volgend jaar is het echter weer een nieuw jaar en zijn er nieuwe kansen. Samsung lijkt deze kansen met beide handen aan te grijpen en zou mogelijk voor een grote redesign kunnen gaan. Deze werd dit jaar al verwacht, maar het lijkt erop dat de smartphonemaker de plannen daarvoor nog een jaartje heeft opgeschoven.

Geen unieke feature Note 9

Eén feature waar we het nu al een tijdje over hebben is de in-display vingerafdrukscanner. Met de introductie van het Infinity Display was er geen ruimte meer aan de voorkant voor een vingerafdrukscanner en deze verhuisde dus naar een ongelukkig plekje aan de achterkant. De verwachting was dat dit probleem opgelost zou worden door een scanner in het display te verwerken en de hoop was dat dit bij de Note 9 zou gebeuren. Helaas is er onlangs een bericht opgedoken van een bekende tipster, waarin wordt gesteld dat zoiets dit jaar gewoonweg niet aan de orde is.

Samsung Galaxy Note 9 lek Ice Universe

Galaxy S10 met in-display vingerafdrukscanner

In 2019 zou het echter een heel ander verhaal zijn en zou Samsung er eindelijk klaar voor zijn om de in-display vingerafdrukscanner te verwerken in de nieuwe Galaxy S10 handsets. Tenminste, als we de Zuid-Koreaanse Chosun Economy mogen geloven. Het bericht komt overeen met al eerder opgedoken geruchten en het zou kunnen dat het volgend jaar dan eindelijk zover is. De Galaxy S10 zou daarmee het eerste massaal beschikbare toestel van een grote smartphonemaker zijn met een in-display vingerafdrukscanner.

Samsung Galaxy S10 concept
Samsung Galaxy S10 concept

Natuurlijk zou Apple aan het einde van het jaar nog roet in het eten kunnen gooien, maar die lijkt niet meer bezig te zijn met vingerafdrukscanners. De iPhonemaker zou lekker blijven bij Face ID en in de tussentijd ook nog bezig zijn met een AR apparaat.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters