'Samsung Galaxy S3 krijgt superspecificaties'

Terwijl in sommige delen van de wereld de Samsung Galaxy S II nog niet eens in de winkels ligt, gaan er al geruchten over de specificaties van diens opvolger, de Galaxy S III. Die zou tijdens de MWC in Barcelona in februari worden aangekondigd en, onder veel meer, een 10-megapixelcamera aan boord hebben.

Samsung Galaxy S II hoofdfoto

De specificaties gaan die van de huidige superphone galaxy S II (hiernaast afgebeeld) ver te boven. Om te beginnen het hart van het toestel: de CPU. Dat zou, niet geheel verrassend, een quadcore processor worden. Met een kloksnelheid van 2.0 Ghz per kern. In totaal is er dus 8.0 Ghz in gestopt aan pure paardenkracht. Hoewel nog moet worden afgewacht of Android daar überhaupt wel mee om weet te gaan, is dat voor zware telefoongebruikers altijd welkom.

Voorts wordt melding gemaakt van 1.5GB RAM om die super-high-end processor te helpen zijn werk te doen. Aan opslaggeheugen zou het toestel 32 GB gaan bevatten. Het scherm wordt naar verluidt 4.65-inch groot en is weer wat beter dan dat van de huidige Samsungtelefoons, het zou de aanduiding ‘Super Amoled III’ krijgen. Met een SXGA 1280×1024 resolutie is het superscherp en zeer helder.

Om de rij superspecificaties af te ronden zou er een 10-megapixelcamera in komen die op 1080p HD-video kan opnemen, een NFC-chip en een extra grote 2250 mAh batterij.

Het geheel zal tegen die tijd lopen op Android Ice Cream Sandwich met de Samsung TouchWiz 5.0 schil er overheen.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Joep -

  Inderdaad.. batterij gaat misschien nog wel een probleem worden. In iedergeval ben ik altijd voor galaxy geweest in plaats van iphone. En ik denk wel dat het waar is,

 2. ikke -

  Denk dat ze net te vroeg uitkomen aangezien in feb. de S3 dus al gepresenteerd zal worden p t MWC 2012.. Maar we zullen zien… Er wordt over gepraat, Samsung heeft de volle aandacht en dat is altijd goed want het is voornamelijk positief..

  I zou echter wel de Sense 3.5 schil van HTC erover leggen en pas dan is dit voor mij de perfecte tel… Kan over een half jaar vervangen dus dat kan er dan aardig goed uitzien aangezien die hopenlijk net rond die tijd uit gaat komen in NL hoop ik.

 3. Gerr -

  :Y Kijk jij begrijpt't zelfs dual-core is eigenlijk al overkill, effe voor mensen die helemaal into dual-core en quad-core specs zijn denken jullie dat een exynos dual-core processor (galaxy SII) krachtiger is als een atom processor uit een netbook 😛 ???

 4. Bril -

  Ik moet het nog zien. De huidige smartphones zijn snel en groot genoeg, het enige waar ik nu nog naar kijk is batterijduur en er is nog steeds maar een fabrikant die dat goed op orde heeft en dat is Nokia. Nokia N9 importeren dus of wellicht een Nokia Windows Phone.

 5. Derrick -

  Wat ik nou weer jammer vind is dat het weer een grotere scherm moet krijgen. Een 4.3 inch is groot zat. Aan de andere kant vond ik een tijd geleden dit ook groot. Specs van de S3 klinkt fantastisch.

 6. ikke -

  Als dit echt waar is dan kijk ik zwaar uit naar deze smartphone… IK betwijfel echter of deze specs van betrouwbare bronnen komen maar dat deze foon high-specced zal zijn weet ik wel zeker. Echter is het nog maar even de vraag of ze meteen al zo hoog gaan inzetten aangezien de 1e quad-cores pas begin volgend jaar van de band rollen….

  1. Poehee -

   Jij niet dan? je wilt toch goed producten hebben of nie?

   Maar het kan wel waar zijn van die quadcore voor de galaxy s3, waarom?
   Wis je nog dat Apple Samsung ging aanklagen enzo, Toen ging Samsung een meeting houden. Omdat Apple advocaten hun design etc hebben gezien en bronnen daarin gaven dat Samsung agressief wou concurren met Apple en als je zo die specs leest. Gaan ze hard concurren met Apple

 7. Poehee -

  Als dit waar is dan wordt de Iphone 5 echt een lachtertje voor Samsung. En nee ik weet niet de specs van die iphone 5 maar, dat ze beter zullen zijn als als de Galaxy S3 dat denk ik echt niet hahah

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters