Samsung Galaxy S4 bestaat voor 63 procent uit Samsung onderdelen

Volgens Forbes heeft Samsung veelvuldig gebruik gemaakt van eigen onderdelen voor de Galaxy S4. Het toestel kost 236 dollar aan onderdelen en bestaat voor het grootste gedeelte uit onderdelen van eigen makelij.

Samsung Galaxy S4 hands-on

Samsung staat erom bekend dat het hofleverancier is voor veel fabrikanten als het gaat om essentiƫle onderdelen voor smartphones, tablets en computers. Zo fabriceert Samsung de processor en het werkgeheugen voor nagenoeg alle iOS-producten van Apple en ook levert Samsung het scherm voor deze producten. Daarnaast maken ook veel computerfabrikanten gebruik van onderdelen van Samsung. Volgens Forbes is het nieuwe prijskaartje voor de Galaxy S4 qua onderdelen een stukje hoger dan die voor de Galaxy S III. Daar waar het aantal onderdelen voor de Galaxy S III nog 203 dollar kostte voor Samsung, is dat bij de Galaxy S4 opgelopen tot 236 dollar, aldus Forbes.

Wat hierbij vooral opvalt is dat niet minder dan 63 procent van de onderdelen afkomstig is van Samsung zelf. Volgens Forbes bepaalt dit mede het succes van Samsung in de telefoonmarkt. Geen enkele andere smartphone-fabrikant weet zo’n groot aantal eigen onderdelen in de eigen toestellen te verwerken waardoor Samsung een flink concurrentievoordeel heeft. Onder meer de processor, het scherm, het werkgeheugen en nog een aantal andere chips zijn afkomstig van Samsung zelf. Sony levert bijvoorbeeld alleen de camera en het scherm in de eigen Xperia Z, en LG maakt onder meer zelf het scherm en de batterij voor de LG Optimus G. Fabrikant Apple moet alles inkopen bij onder meer Samsung, LG en nog een paar honderd andere toeleveranciers.

Door gebruik te maken van eigen onderdelen weet Samsung niet alleen kosten te besparen maar heeft het bedrijf ook een gegarandeerde toevoer van onderdelen zeker gesteld. Dat levert Samsung een sleutelpositie op in de telefoonmarkt, aangezien er een tekort is aan onderdelen om alle smartphones te kunnen fabriceren.

De tactiek van Apple is anders: die investeert in bedrijven zoals Sharp om de toevoer zeker te stellen. Daarnaast gebruik het bedrijf harde cash om onderdelen en het vervoer ervan een paar jaar vooruit in te kopen voor haar producten, zodat de levering hiervan gegarandeerd kan worden.

Fabrikant HTC heeft nu problemen met de toevoer aan onderdelen aangezien toeleveranciers niet snel genoeg de cameramodule en de body kunnen bouwen. Ook Nokia weet haar Lumia’s niet snel genoeg te produceren als gevolg van een tekort aan onderdelen in de markt.

Een ander voordeel voor Samsung is ook dat het bedrijf als eerste gebruik kan maken van eigen technieken. Zo wordt er gerefereerd aan de Amoled-schermen en de nieuwe Octa-processor van de fabrikant. De verwachting is dat Samsung in de toekomst alleen maar meer gebruik zal gaan maken van dit grote concurrentievoordeel.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters