Samsung Galaxy S4 op 27 april in Nederlandse winkels

Samsung brengt de nieuwe Galaxy S4 op 27 april – vanaf volgend jaar is dat Koningsdag – naar de Nederlandse winkels. Dat kondigt de producent aan in een persbericht.

Samsung Galaxy S4 hands-on

De opvolger van de populaire Samsung Galaxy S III bezit een 1,9 Ghz quadcore processor en een 5-inch scherm, om maar enkele topspecificaties te noemen, en is voorzien van vele nieuwe softwaremogelijkheden. Zoals de optie om een foto te schieten met de front- en de backcamera tegelijkertijd, zodat degene die de foto neemt in een klein plaatje ook wordt vastgelegd. Maak je een foto van de gouden koets met Willem Alexander erin, dan kun je jezelf ook kieken terwijl je dat vastlegt.

De aanstaande troonswisseling wordt door Samsung aangegrepen om een eigen troonswisseling aan te kondigen: de Galaxy S III wordt als vlaggenschip opgevolgd door de Galaxy S4. Vorige maand is de S4 in New York onthuld voor de internationale pers. All About Phones was daar ook bij en wij maakten daar deze video over.

Het volledige persbericht van Samsung over de introductie van de Galaxy S4 is hieronder te lezen.

PERSBERICHT

– Full HD Super AMOLED scherm laat beelden op zijn best zien
– 1,9 GHz quad-core processor voor ongekende snelheden
– Negen sensoren helpen je op alle mogelijke manieren om easy door het leven te gaan
– Wens met je nieuwe GALAXY S4 Koning Willem-Alexander succes

Delft, 16 april 2013 – Het aftellen kan beginnen, want zaterdag 27 april ligt de nieuwe Samsung GALAXY S4 in de winkel. Met de GALAXY S4, die beschikt over een 1,9 GHz quad-core processor, kun je maximaal genieten van echt contact met familie en vrienden en bovendien je gezondheid in de gaten houden. Door middel van twee camera’s kun je al je belevenissen vastleggen en direct delen. Ben je bijvoorbeeld aanwezig bij de inauguratie van Willem-Alexander? Of sta je te feesten op het Museumplein? Je legt de onvergetelijke momenten voor altijd vast en deelt ze supersnel met je vrienden.

No matter the weather. Met de GALAXY S4 ben je onder alle weersomstandigheden maximaal voorbereid op de aanstaande festiviteiten. Met de GALAXY S4 leg je alle historische momenten perfect vast. De Samsung GALAXY S4 heeft een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een camera aan de voorzijde, waardoor je méér met je smartphone kunt doen. Als je de ‘Dual Camera’ functie selecteert, kun je met de twee camera’s tegelijkertijd foto’s maken. Vervolgens kun je de twee foto’s samenvoegen zodat jij hoe dan ook met de Koning op de foto staat. Zodra je de ‘Dual Video Call’ functie inschakelt, kun jij je vrienden zelfs live laten zien waar jij naar kijkt tijdens het videogesprek. Alvast een preview bekijken? Het eerste 5 inch Full HD Super AMOLED scherm ter wereld zorgt ervoor dat je de gemaakte beelden en opnames zelfs op een zonovergoten dag moeiteloos kunt bekijken. Het scherm van de GALAXY S4 is bovendien voorzien van Gorilla® Glass 3, zodat je smartphone tegen een stootje kan.

Onzetroonopvolger.nl
1 mei is de eerste werkdag van Koning Willem-Alexander. Op www.onzetroonopvolger.nl kun je hem succes wensen. Laat via Onze Troonopvolger een persoonlijk bericht achter door te bellen of via SMS, Twitter, Facebook, ChatON, e-mail of de webcam. Op 1 mei zal Samsung de GALAXY S4 smartphone – vol gelukwensen – aan hem aanbieden. Want bij een nieuwe baan hoort een nieuwe smartphone.

Exclusieve editie ‘Need for Speed Most Wanted’
Voor de GALAXY S4 is Samsung een samenwerking aangegaan met EA Games. Speciaal voor Samsung-gebruikers is een exclusieve Samsung-editie ontwikkeld van de populaire race game ‘Need for Speed Most Wanted’. De eerste 100.000 GALAXY S4 gebruikers in Europa kunnen de game gratis downloaden via Samsung Hub. De ‘Need for Speed Most Wanted’ Samsung-editie is ook verkrijgbaar voor de Samsung GALAXY S III en GALAXY Note II.

Negen sensoren
Met negen verborgen sensoren zorgt de Samsung GALAXY S4 ervoor dat je ontspannen door het leven gaat. De smartphone herkent bijvoorbeeld je gezicht, je stem en je bewegingen, maar weet ook hoe snel je loopt, wat de luchtdruk is en hoeveel licht er in je omgeving is. Door die informatie slim te combineren, weet de smartphone wat jij wilt.

Met de temperatuur/vochtigheidssensor heeft de GALAXY S4 een primeur. Het registreert de temperatuur en luchtvochtigheid via een ‘luchtgat’ in de smartphone. Via deze sensor lees je op het S Health-scherm af wat qua gezondheid de meest optimale omstandigheden zijn.

De accelerometer meet de versnelling van de smartphone. Deze sensor wordt gebruikt in Walking Mate, een stappenteller die bijhoudt hoeveel stappen jij per dag zet.

De geïntegreerde barometer, die de luchtdruk meet, komt van pas zodra je gaat bergbeklimmen of wandelen op grote hoogten. De barometer berekent precies hoeveel calorieën je verbrandt tijdens sportieve activiteiten, waarbij rekening wordt gehouden met de luchtdruk en hoogte.

De RGB-sensor meet de lichtintensiteit. Via de ‘Adapt Display’-functie wordt de beeldweergave automatisch aangepast aan de hoeveelheid licht in je omgeving. Je ogen worden daardoor minder vermoeid tijdens het lezen van bijvoorbeeld een e-book in de avond.

De bewegingssensor in de GALAXY S4 maakt het overbodig de smartphone aan te raken. Want met een simpele handbeweging kun je gesprekken aannemen, het volgende muzieknummer opzetten, een telefoontje aannemen of door een fotoalbum of webpagina scrollen. En met ‘Air View’ hoef je enkel je vinger bóven de content te houden en je krijgt een preview te zien van de betreffende e-mail, fotogalerij, video of aantekening. Het bespaart je een hoop tijd, want je hoeft bestanden niet meer één voor één te openen.

De afstandssensor detecteert wanneer je je smartphone richting je gezicht brengt. Zo kun je automatisch bellen of het scherm vergrendelen, zodat je niet onbedoeld functies activeert tijdens het bellen.

Gezichtsherkenning is gekoppeld aan de camera van de GALAXY S4. Het maakt ‘Smart Pause’ mogelijk. Daarmee kun je de smartphone bedienen met je ogen. Als je een video op je smartphone kijkt, wordt het beeld automatisch gepauzeerd zodra je even wegkijkt. Als je je ogen weer op het scherm richt, gaat de video vanzelf weer verder. Via ‘Smart Scroll’ kun je heel makkelijk met je ogen door menu’s scrollen.

De geomagnetische sensor zorgt voor GPS-locatiebepaling. De kans op verdwalen tijdens Koninginnedag wordt daarmee nihil.

De Samsung Optical Reader gebruikt tot slot Optical Character Reader (OCR) die teksten in e-mail, websiteadressen, telefoonnummers en QR-codes automatisch herkent. De GALAXY S4 geeft suggesties voor deze teksten, zoals de vertaling of zoektermen.

De Samsung GALAXY S4 met 16 GB geheugen is vanaf 27 april 10:00 uur verkrijgbaar in Nederland in de kleuren Black Mist en White Frost. De adviesverkoopprijs bedraagt € 699,- inclusief BTW. Iedereen die zich tot en met 31 mei registreert voor een GALAXY S4 via www.onzetroonopvolger.nl, krijgt bij aankoop van de GALAXY S4 een 64 GB geheugenkaart cadeau.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters