Samsung Galaxy S5 krijgt mogelijk irisscanner

Een vicepresident van Samsung heeft tegen journalisten gezegd dat de Samsung Galaxy S5 mogelijk een irisscanner krijgt. Via de unieke kenmerken van de ogen van de eigenaar kan zo worden bepaald wie er naar het toestel kijkt, en wellicht kan het dienen om met een simpele scan van het oog wachtwoorden in te voeren en het toestel te unlocken.

Samsung vraagt patent voor irisscanner aan 6a0168e68320b0970c019b015abe74970b 800wi

Het is nog lang niet zeker of Samsung de irisscanners op tijd af heeft voor een release in de Galaxy S5. Er wordt achter de schermen echter aan gewerkt en de mogelijkheid bestaat zeker dat het nieuwe vlaggenschip met deze nieuwe optie wordt uitgerust.

Een en ander is verteld door Lee Young Hee. Die vertelde er meteen bij dat het nieuwe vlaggenschip van Samsung niet reeds tijdens het Mobile World Congress in Barcelona in februari uit zal komen. Dat werd onlangs verteld door een andere bobo van Samsung, maar Lee herroept die uitspraken. Hij verwacht dat de smartphone ergens in maart of april zijn lancering zal beleven, grofweg een jaar na de Galaxy S4.

Lee meldde voorts dat er dan ook een opvolger van de smartwatch Galaxy Gear aan zit te komen. Die zou geavanceerder zijn dan zijn voorganger, meer functies hebben en minder groot en zwaar zijn dan de huidige smartwatch. Ook komt er in de loop van dit jaar nog een ander draagbaar apparaat uit, maar wat dit precies voor gadget wordt, heeft Samsung nog niet onthuld.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters