Samsung Galaxy S5 krijgt mogelijk irisscanner

Een vicepresident van Samsung heeft tegen journalisten gezegd dat de Samsung Galaxy S5 mogelijk een irisscanner krijgt. Via de unieke kenmerken van de ogen van de eigenaar kan zo worden bepaald wie er naar het toestel kijkt, en wellicht kan het dienen om met een simpele scan van het oog wachtwoorden in te voeren en het toestel te unlocken.

Samsung vraagt patent voor irisscanner aan 6a0168e68320b0970c019b015abe74970b 800wi

Het is nog lang niet zeker of Samsung de irisscanners op tijd af heeft voor een release in de Galaxy S5. Er wordt achter de schermen echter aan gewerkt en de mogelijkheid bestaat zeker dat het nieuwe vlaggenschip met deze nieuwe optie wordt uitgerust.

Een en ander is verteld door Lee Young Hee. Die vertelde er meteen bij dat het nieuwe vlaggenschip van Samsung niet reeds tijdens het Mobile World Congress in Barcelona in februari uit zal komen. Dat werd onlangs verteld door een andere bobo van Samsung, maar Lee herroept die uitspraken. Hij verwacht dat de smartphone ergens in maart of april zijn lancering zal beleven, grofweg een jaar na de Galaxy S4.

Lee meldde voorts dat er dan ook een opvolger van de smartwatch Galaxy Gear aan zit te komen. Die zou geavanceerder zijn dan zijn voorganger, meer functies hebben en minder groot en zwaar zijn dan de huidige smartwatch. Ook komt er in de loop van dit jaar nog een ander draagbaar apparaat uit, maar wat dit precies voor gadget wordt, heeft Samsung nog niet onthuld.

Bron: Ubergizmo

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters