Samsung Galaxy S5 te updaten naar Android Marshmallow

Een maand nadat Samsung in Zuid Korea begon met de uitrol van de nieuwe versie van Android naar de Galaxy S5, is deze update nu ook voor Nederlandse toestellen beschikbaar.

Vorig jaar had Samsung redelijk wat problemen met de update naar Lollipop, maar de verwachting is dat de update deze keer een stuk soepeler gaat verlopen.

Android Marshmallow

De veranderingen die Android Marshmallow doorvoert ten opzichte van zijn voorganger zijn op grafisch vlak redelijk summier. Anders dan de update van Kitkat naar Lollipop heeft Google zich vooral gericht op functionele verbeteringen van de software. Zo is het energieverbruik flink op de schop genomen en zijn ook de permissies die verschillende apps krijgen tot op zekere hoogte door de gebruiker te beheren. Android Marhmallow is aan een flinke opmars bezig, het aantal gebruikers van de software is vorige maand verdubbeld.

Now on Tap

Google’s ‘Now on Tap’ is een handige toevoeging die vooralsnog alleen werkt wanneer je telefoontaal op Engels staat ingesteld. ‘Now on Tap’ scant het scherm van jouw smartphone en geeft aan de hand van deze scan . Het is een onderdeel van Google Now en werkt verbazingwekkend intuitief. Stel dat je een Whatsapp uitnodiging van iemand krijgt om naar de film te gaan, dan kan je door ‘Now on Tap’ je scherm te laten scannen een overzichtje krijgen voor films die op dat moment bij jou in de buurt draaien. Als je ergens in de buurt wil gaan eten, scan je scherm en ‘Now on Tap’ doet een aantal suggesties.

Samsung Galaxy S5

De Samsung Galaxy S5 kwam precies twee jaar geleden uit en viel vooral op door zijn Full-HD scherm en zijn waterdichtheid. De camera van het toestel was bij release de beste van dat moment, maar qua look & feel had het toestel nog niet de premium kwaliteiten die Samsung later in zijn toestellen door is gaan voeren. Features zoals een hartslagmeter onder de camera zijn leuk, maar wel een beetje gimmicky. De vingerafdrukscanner was wel weer een nuttige toevoeging.

Overigens is de update naar Marshmallow nog niet voor elke Galaxy S5 beschikbaar,maar als je een Vodafone-branded versie of een versie zonder provider branding hebt dan kan je update van 800 MB downloaden en installeren.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters