Samsung Galaxy S5 te updaten naar Android Marshmallow

Een maand nadat Samsung in Zuid Korea begon met de uitrol van de nieuwe versie van Android naar de Galaxy S5, is deze update nu ook voor Nederlandse toestellen beschikbaar.

Vorig jaar had Samsung redelijk wat problemen met de update naar Lollipop, maar de verwachting is dat de update deze keer een stuk soepeler gaat verlopen.

Android Marshmallow

De veranderingen die Android Marshmallow doorvoert ten opzichte van zijn voorganger zijn op grafisch vlak redelijk summier. Anders dan de update van Kitkat naar Lollipop heeft Google zich vooral gericht op functionele verbeteringen van de software. Zo is het energieverbruik flink op de schop genomen en zijn ook de permissies die verschillende apps krijgen tot op zekere hoogte door de gebruiker te beheren. Android Marhmallow is aan een flinke opmars bezig, het aantal gebruikers van de software is vorige maand verdubbeld.

Now on Tap

Google’s ‘Now on Tap’ is een handige toevoeging die vooralsnog alleen werkt wanneer je telefoontaal op Engels staat ingesteld. ‘Now on Tap’ scant het scherm van jouw smartphone en geeft aan de hand van deze scan . Het is een onderdeel van Google Now en werkt verbazingwekkend intuitief. Stel dat je een Whatsapp uitnodiging van iemand krijgt om naar de film te gaan, dan kan je door ‘Now on Tap’ je scherm te laten scannen een overzichtje krijgen voor films die op dat moment bij jou in de buurt draaien. Als je ergens in de buurt wil gaan eten, scan je scherm en ‘Now on Tap’ doet een aantal suggesties.

Samsung Galaxy S5

De Samsung Galaxy S5 kwam precies twee jaar geleden uit en viel vooral op door zijn Full-HD scherm en zijn waterdichtheid. De camera van het toestel was bij release de beste van dat moment, maar qua look & feel had het toestel nog niet de premium kwaliteiten die Samsung later in zijn toestellen door is gaan voeren. Features zoals een hartslagmeter onder de camera zijn leuk, maar wel een beetje gimmicky. De vingerafdrukscanner was wel weer een nuttige toevoeging.

Overigens is de update naar Marshmallow nog niet voor elke Galaxy S5 beschikbaar,maar als je een Vodafone-branded versie of een versie zonder provider branding hebt dan kan je update van 800 MB downloaden en installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters