Samsung Galaxy S5 update naar Marshmallow van start

Samsung is in Korea begonnen met het updaten van de Galaxy S5 naar Android 6.0 Marshmallow. De verwachting is dat de Europese Galaxy S5 update naar Android Marshmallow voor niet lang meer op zich zal laten wachten.

Galaxy S5 update in Zuid Korea

Samsung Galaxy S5 updateDe uitrol van de update is voorlopig alleen begonnen in Zuid Korea bij provider LG Uplus, meldt Sammobile. Dat is overigens gebruikelijk voor Samsung, dat meestal in thuisland Korea begint met software-updates. Zuid Koreaanse gebruikers die de update installeren kunnen wat verbeteringen in de stabiliteit en snelheid van het toestel verwachten, naast de nieuwe features die Android Marshmallow brengt. Over die functies kun je meer lezen in onze Android 6.0 Marshmallow review.

Voor Nederlandse gebruikers van de Samsung Galaxy S5 is het nog even afwachten wanneer de update. Over het algemeen komen de Europese updates voor Samsung’s telefoons ongeveer een maand nadat Samsung in Korea is begonnen met updaten. Gelekte informatie sprak van een update in mei, wat daar ongeveer mee overeen komt. Samsung heeft officieel geen datum genoemd voor de Nederlandse update, dus het is lastig om met zekerheid te zeggen wanneer die update komt.

Samsung Galaxy S5 Neo

De vernieuwde versie van de Galaxy S5, de Galaxy S5 Neo, zal nog wat langer moeten wachten op Android Marshmallow. De verwachting is wel dat dat toestel vroeg of laat geüpdatet gaat worden, maar concrete informatie daarover is er nog niet. Het zou goed kunnen dat het nog een aantal maanden gaat duren voordat die update er komt. Een gelekte update-roadmap van Samsung hintte erop dat de Galaxy S5 Neo waarschijnlijk pas na juni de nieuwe software krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters