Samsung Galaxy S5 update naar Marshmallow van start

Samsung is in Korea begonnen met het updaten van de Galaxy S5 naar Android 6.0 Marshmallow. De verwachting is dat de Europese Galaxy S5 update naar Android Marshmallow voor niet lang meer op zich zal laten wachten.

Galaxy S5 update in Zuid Korea

Samsung Galaxy S5 updateDe uitrol van de update is voorlopig alleen begonnen in Zuid Korea bij provider LG Uplus, meldt Sammobile. Dat is overigens gebruikelijk voor Samsung, dat meestal in thuisland Korea begint met software-updates. Zuid Koreaanse gebruikers die de update installeren kunnen wat verbeteringen in de stabiliteit en snelheid van het toestel verwachten, naast de nieuwe features die Android Marshmallow brengt. Over die functies kun je meer lezen in onze Android 6.0 Marshmallow review.

Voor Nederlandse gebruikers van de Samsung Galaxy S5 is het nog even afwachten wanneer de update. Over het algemeen komen de Europese updates voor Samsung’s telefoons ongeveer een maand nadat Samsung in Korea is begonnen met updaten. Gelekte informatie sprak van een update in mei, wat daar ongeveer mee overeen komt. Samsung heeft officieel geen datum genoemd voor de Nederlandse update, dus het is lastig om met zekerheid te zeggen wanneer die update komt.

Samsung Galaxy S5 Neo

De vernieuwde versie van de Galaxy S5, de Galaxy S5 Neo, zal nog wat langer moeten wachten op Android Marshmallow. De verwachting is wel dat dat toestel vroeg of laat geüpdatet gaat worden, maar concrete informatie daarover is er nog niet. Het zou goed kunnen dat het nog een aantal maanden gaat duren voordat die update er komt. Een gelekte update-roadmap van Samsung hintte erop dat de Galaxy S5 Neo waarschijnlijk pas na juni de nieuwe software krijgt.

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters