Samsung Galaxy S5 update naar Marshmallow van start

Samsung is in Korea begonnen met het updaten van de Galaxy S5 naar Android 6.0 Marshmallow. De verwachting is dat de Europese Galaxy S5 update naar Android Marshmallow voor niet lang meer op zich zal laten wachten.

Galaxy S5 update in Zuid Korea

Samsung Galaxy S5 updateDe uitrol van de update is voorlopig alleen begonnen in Zuid Korea bij provider LG Uplus, meldt Sammobile. Dat is overigens gebruikelijk voor Samsung, dat meestal in thuisland Korea begint met software-updates. Zuid Koreaanse gebruikers die de update installeren kunnen wat verbeteringen in de stabiliteit en snelheid van het toestel verwachten, naast de nieuwe features die Android Marshmallow brengt. Over die functies kun je meer lezen in onze Android 6.0 Marshmallow review.

Voor Nederlandse gebruikers van de Samsung Galaxy S5 is het nog even afwachten wanneer de update. Over het algemeen komen de Europese updates voor Samsung’s telefoons ongeveer een maand nadat Samsung in Korea is begonnen met updaten. Gelekte informatie sprak van een update in mei, wat daar ongeveer mee overeen komt. Samsung heeft officieel geen datum genoemd voor de Nederlandse update, dus het is lastig om met zekerheid te zeggen wanneer die update komt.

Samsung Galaxy S5 Neo

De vernieuwde versie van de Galaxy S5, de Galaxy S5 Neo, zal nog wat langer moeten wachten op Android Marshmallow. De verwachting is wel dat dat toestel vroeg of laat geüpdatet gaat worden, maar concrete informatie daarover is er nog niet. Het zou goed kunnen dat het nog een aantal maanden gaat duren voordat die update er komt. Een gelekte update-roadmap van Samsung hintte erop dat de Galaxy S5 Neo waarschijnlijk pas na juni de nieuwe software krijgt.

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters