'Samsung Galaxy S6 en Galaxy Edge volledig van metaal gemaakt'

De Samsung Galaxy S6 en de Galaxy Edge krijgen een body die volledig van metaal is. Bovendien krijgt de Galaxy Edge een scherm dat niet over één, maar over beide zijkanten heen valt.

‘Galaxy S6 en Galaxy Edge te zien op persfoto’ screen shot 2015 02 06 at 105427

Dit meldt Bloomberg op basis van mensen die bij de ontwikkeling van de telefoons betrokken zijn. Volgens het persbureau krijgen beide telefoons een body die helemaal van metaal is en gebruiken ze Samsungs beste Exynos-processors van dit moment.

De druk zou er bij Samsung flink op liggen om weer te gaan presteren. De Zuid-Koreaanse fabrikant maakt al drie kwartalen op rij minder winst. Bovendien is Samsung door het succes van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus van Apple gedwongen om al zijn kwaliteiten en kennis op het gebied van displays en processors in te zetten.

Dit denken analisten, zoals Lee Sang Hun van HI Investment & Securities. “Samsung heeft een nieuwe smartphone nodig waarin nieuwe technologie zit. Alleen dan kan het bedrijf het succes van de iPhone stoppen en zich onderscheiden van concurrenten.”

“Samsung blijft wereldwijd goedkope telefoons uitbrengen om zijn marktaandeel intact te houden, maar de nieuwe Galaxy S-smartphone is belangrijker. Daarmee verdienen ze namelijk hun geld”, aldus Lee.

Met de variant van de Galaxy S6 die een scherm krijgt waarbij de randen over de zijkanten van de telefoon vallen, wil Samsung zich ook innovatief profileren. Deze telefoon gaat waarschijnlijk de Galaxy Edge of Galaxy S Edge heten. Deze moet voortborduren op het bescheiden succes van de Galaxy Note Edge, die in september tegelijkertijd met de Samsung Galaxy Note 4 werd aangekondigd.

“De Note Edge werd meer gekocht dan ik ha gedacht omdat mensen het een handig apparaat vinden om mee te multitasken”, stelt Lee Seung Woo, een analist van IBK Securities. “Het ultieme doel van Samsung is om uiteindelijk een apparaat te maken die compleet opvouwbaar is. Met de telefoon met een ‘dual edge’-display krijgt Samsung meer aandacht van andere toestelmakers voor zijn nieuwste schermtechnologieën.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Andre. -

    Als dit zo is dan wordt het misschien in de toekomst toch een keer een samsung, die plastic gevallen vond ik maar niets, doet goedkoop aan, dan stappen we een keer af van sony en gaan we samsung proberen en hopen dat het geluid dan ook goed is want de concurentie heeft toch al stereo speakers aan de voorkant,wat dat betreft lopen ze bij samsung wat achter door de speaker aan de achterkant te plaatsen. Ben benieuwd.

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters