'Samsung Galaxy S6 en Galaxy Edge volledig van metaal gemaakt'

De Samsung Galaxy S6 en de Galaxy Edge krijgen een body die volledig van metaal is. Bovendien krijgt de Galaxy Edge een scherm dat niet over één, maar over beide zijkanten heen valt.

‘Galaxy S6 en Galaxy Edge te zien op persfoto’ screen shot 2015 02 06 at 105427

Dit meldt Bloomberg op basis van mensen die bij de ontwikkeling van de telefoons betrokken zijn. Volgens het persbureau krijgen beide telefoons een body die helemaal van metaal is en gebruiken ze Samsungs beste Exynos-processors van dit moment.

De druk zou er bij Samsung flink op liggen om weer te gaan presteren. De Zuid-Koreaanse fabrikant maakt al drie kwartalen op rij minder winst. Bovendien is Samsung door het succes van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus van Apple gedwongen om al zijn kwaliteiten en kennis op het gebied van displays en processors in te zetten.

Dit denken analisten, zoals Lee Sang Hun van HI Investment & Securities. “Samsung heeft een nieuwe smartphone nodig waarin nieuwe technologie zit. Alleen dan kan het bedrijf het succes van de iPhone stoppen en zich onderscheiden van concurrenten.”

“Samsung blijft wereldwijd goedkope telefoons uitbrengen om zijn marktaandeel intact te houden, maar de nieuwe Galaxy S-smartphone is belangrijker. Daarmee verdienen ze namelijk hun geld”, aldus Lee.

Met de variant van de Galaxy S6 die een scherm krijgt waarbij de randen over de zijkanten van de telefoon vallen, wil Samsung zich ook innovatief profileren. Deze telefoon gaat waarschijnlijk de Galaxy Edge of Galaxy S Edge heten. Deze moet voortborduren op het bescheiden succes van de Galaxy Note Edge, die in september tegelijkertijd met de Samsung Galaxy Note 4 werd aangekondigd.

“De Note Edge werd meer gekocht dan ik ha gedacht omdat mensen het een handig apparaat vinden om mee te multitasken”, stelt Lee Seung Woo, een analist van IBK Securities. “Het ultieme doel van Samsung is om uiteindelijk een apparaat te maken die compleet opvouwbaar is. Met de telefoon met een ‘dual edge’-display krijgt Samsung meer aandacht van andere toestelmakers voor zijn nieuwste schermtechnologieën.”

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters