'Samsung Galaxy S6 krijgt apps van Microsoft'

Samsung zou de TouchWiz interface grotendeels laten vallen op de Galaxy S6, die op 1 maart in Barcelona wordt gepresenteerd. In plaats van de eigen software wordt een aantal apps van Microsoft standaard meegeleverd. Dat meldt Sammobile op gezag van bronnen bij de Koreaanse smartphonefabrikant.

Samsung presenteert Galaxy S6 op 1 maart unpacked

De software van Samsung is bij gebruikers niet zo erg geliefd, omdat de zware softwareschil bovenop Android de boel soms onnodig langzaam maakt. In de Galaxy S6 zou Samsung de TouchWiz interface flink hebben afgeslankt, volgens insiders die Sammobile sprak gaat het zelfs bijna helemaal terug naar stock-Android.

Daarbij zou Samsung de bloatware grotendeels weglaten. Gebruikers kunnen die straks zelf downloaden, als ze de apps toch willen hebben. Belangrijker is wat Samsung nu wel meelevert: apps van Microsoft. Wellicht als gevolg van de patentdeal die de twee bedrijven onlangs maakten, krijgen gebruikers van de Galaxy S6 de beschikking over OneNote, OneDrive, Office Mobile met een gratis Office 365-abonement en Skype.

Op die manier probeert Microsoft via deze ongetwijfeld populaire Androidtelefoon toch nog een rol van belang te spelen op mobiel softwaregebied, want met het eigen Windows Phone loopt het nog steeds niet zo hard. Samsung schiet ermee op omdat de zelfontwikkelde software nooit zo goed is geweest als de apps van Microsoft. Bovendien schiet Samsung zo ook een gaatje in de populariteit van de alomtegenwoordige Google-apps op de Androidtelefoons.

Sammobile meldt nog meer veranderingen in de user interface. Het onscreen toetsenbord gaat lijken op een mix van het toetsenbord van de Galaxy Tab S en dat van de iPhone. Er komen meer thema’s beschikbaar, de apps van Samsung die er nog wel op staan krijgen meer kleur, en het is mogelijk om het formaat van de iconen aan te passen: 4×4, 4×5 of 5×5. Dus 16, 20 of 25 apps op het homescreen.

Voorts draai je straks geen rondjes meer in het app-menu; nu is het bij Samsung nog zo dat je na de laatste pagina met apps de eerste weer te zien krijgt. Dat wordt er dus uit gehaald. De muziek-app is nog altijd in fullscreen te zien als er muziek wordt afgespeeld en de bel-app is helemaal grasgroen gemaakt, zo melden de insiders aan Sammobile.

All About Phones is op 1 maart bij de persconferentie van Samsung waar de Galaxy S6 wordt aangekondigd. We zullen niet nalaten om de nieuwe software dan stevig aan de tand te voelen.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters