‘Samsung Galaxy S6 wordt compleet anders dan voorganger’

De Galaxy S6 zal er totaal anders uitzien dan zijn voorganger. Samsung wil waarschijnlijk niet dat het volgende vlaggenschip een evolutie wordt van de Galaxy S5 en heeft de designafdeling daarom helemaal teruggestuurd naar de tekentafel.

De Galaxy S5 kreeg niet de beste kritieken

Project Zero, zo wordt de ontwikkeling van de telefoon genoemd. Dit stelt SamMobile. Volgens de site zit Samsung nog maar in de beginfase van de ontwikkeling van zijn nieuwe vlaggenschip. Als dat waar is heeft de Koreaanse fabrikant weinig tijd meer om het toestel op tijd klaar te zijn voor de release in maart. In januari moet de Galaxy S6 in massaproductie gaan: veel tijd heeft de ontwerpafdeling van Samsung dus niet.

De Galaxy S5 kwam onder codenaam Project K tot stand en de Galaxy Note 4 werd intern Project T genoemd. De codenaam voor de Galaxy S6 is met Project Zero veelzeggend.

Het kan natuurlijk ook nog altijd dat Samsung met Project Zero de Galaxy S7 bedoelt, omdat het timeframe voor het volgende vlaggenschip te krap is. Dit zou betekenen dat de Galaxy S6 niet fundamenteel anders is dan de Galaxy S5.

Het huidige vlaggenschip van Samsung verkocht weliswaar goed, maar toch zijn de beoordelingen niet al te lovend. Zo is de bouwkwaliteit van de Galaxy S5 niet denderend en is hij niet bepaald vernieuwend. Toch is de telefoon een van de bestverkochte telefoons van dit jaar.

Met de Galaxy Alpha leidde Samsung al een trendbreuk in ten opzichte van het vlaggenschip. Ook de Galaxy Note 4 is dankzij zijn metalen frame ook al fundamenteel anders dan de Galaxy S5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Timboektoe -

  Onder druk door tegenvallende verkopen gaan de eindelijk aan hardware wat doen en waarschijnlijk ook touchwizz. In het westen vind iedereen het niks maar Samsung was altijd zo arrogant weinig aan te doen.

  1. Quasimodo -

   Hoe kun je dat nou zeggen. 2 op de 3 verkochte smartphones is een Samsung.
   Tweakers praten elkaar allemaal na en dat zijn de mensen die je op fora ziet. Het merendeel van de "gewone" kopers boeit TW voor geen meter als het gaat om lag.

   Daarnaast is het lastig voor een bedrijf om de koers van een winning team te wijzigen. Dat doen ze nu omdat ze aandeel verliezen. Hele begrijpelijke strategie.
   Kun je een winning team arrogantie verwijten dat ze hun modellen niet aanpassen?
   Voor mij volstrekt onbegrijpelijke opmerking.

   1. Danijel -

    "Kun je een winning team arrogantie verwijten dat ze hun modellen niet aanpassen?"

    Volgens mij heb ik jou meerdere keren juist op dit punt zien klagen over Apple producten 😛

   2. Quasimodo -

    uuuh…niet dat ik weet. Ik juich het ook niet toe, in tegendeel.
    Ik geloof niet dat ik Apple ergens verwijt dat ze hun modellen uit arrogantie niet aanpassen.

    Apple verkoopt er 1 op de 7 a 10. Ik zou hooguit vast kunnen stellen dat arrogantie van Apple meer misplaatst is dan die van Samsung 😉

    De vraag is of je een fabrikant die 2/3 van de verkopen voor zijn rekening neemt kunt verwijten dat ze hun modellen niet aanpassen (iets wat timboektoe zegt en arrogantie noemt)

   3. Danijel -

    Ben het wel eens met je, maar viel me plots op. En idd, almost never change a winning team 🙂

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters