‘Samsung Galaxy S6 wordt compleet anders dan voorganger’

De Galaxy S6 zal er totaal anders uitzien dan zijn voorganger. Samsung wil waarschijnlijk niet dat het volgende vlaggenschip een evolutie wordt van de Galaxy S5 en heeft de designafdeling daarom helemaal teruggestuurd naar de tekentafel.

De Galaxy S5 kreeg niet de beste kritieken

Project Zero, zo wordt de ontwikkeling van de telefoon genoemd. Dit stelt SamMobile. Volgens de site zit Samsung nog maar in de beginfase van de ontwikkeling van zijn nieuwe vlaggenschip. Als dat waar is heeft de Koreaanse fabrikant weinig tijd meer om het toestel op tijd klaar te zijn voor de release in maart. In januari moet de Galaxy S6 in massaproductie gaan: veel tijd heeft de ontwerpafdeling van Samsung dus niet.

De Galaxy S5 kwam onder codenaam Project K tot stand en de Galaxy Note 4 werd intern Project T genoemd. De codenaam voor de Galaxy S6 is met Project Zero veelzeggend.

Het kan natuurlijk ook nog altijd dat Samsung met Project Zero de Galaxy S7 bedoelt, omdat het timeframe voor het volgende vlaggenschip te krap is. Dit zou betekenen dat de Galaxy S6 niet fundamenteel anders is dan de Galaxy S5.

Het huidige vlaggenschip van Samsung verkocht weliswaar goed, maar toch zijn de beoordelingen niet al te lovend. Zo is de bouwkwaliteit van de Galaxy S5 niet denderend en is hij niet bepaald vernieuwend. Toch is de telefoon een van de bestverkochte telefoons van dit jaar.

Met de Galaxy Alpha leidde Samsung al een trendbreuk in ten opzichte van het vlaggenschip. Ook de Galaxy Note 4 is dankzij zijn metalen frame ook al fundamenteel anders dan de Galaxy S5.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters