‘Samsung Galaxy S6 wordt compleet anders dan voorganger’

De Galaxy S6 zal er totaal anders uitzien dan zijn voorganger. Samsung wil waarschijnlijk niet dat het volgende vlaggenschip een evolutie wordt van de Galaxy S5 en heeft de designafdeling daarom helemaal teruggestuurd naar de tekentafel.

De Galaxy S5 kreeg niet de beste kritieken

Project Zero, zo wordt de ontwikkeling van de telefoon genoemd. Dit stelt SamMobile. Volgens de site zit Samsung nog maar in de beginfase van de ontwikkeling van zijn nieuwe vlaggenschip. Als dat waar is heeft de Koreaanse fabrikant weinig tijd meer om het toestel op tijd klaar te zijn voor de release in maart. In januari moet de Galaxy S6 in massaproductie gaan: veel tijd heeft de ontwerpafdeling van Samsung dus niet.

De Galaxy S5 kwam onder codenaam Project K tot stand en de Galaxy Note 4 werd intern Project T genoemd. De codenaam voor de Galaxy S6 is met Project Zero veelzeggend.

Het kan natuurlijk ook nog altijd dat Samsung met Project Zero de Galaxy S7 bedoelt, omdat het timeframe voor het volgende vlaggenschip te krap is. Dit zou betekenen dat de Galaxy S6 niet fundamenteel anders is dan de Galaxy S5.

Het huidige vlaggenschip van Samsung verkocht weliswaar goed, maar toch zijn de beoordelingen niet al te lovend. Zo is de bouwkwaliteit van de Galaxy S5 niet denderend en is hij niet bepaald vernieuwend. Toch is de telefoon een van de bestverkochte telefoons van dit jaar.

Met de Galaxy Alpha leidde Samsung al een trendbreuk in ten opzichte van het vlaggenschip. Ook de Galaxy Note 4 is dankzij zijn metalen frame ook al fundamenteel anders dan de Galaxy S5.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters