'Samsung Galaxy S6 wordt ook van metaal'

De presentatie van de eerste metalige Androidtelefoon van Samsung, de Galaxy Alpha, zou een voorbode zijn van meer toestellen van metaal. De Galaxy S6 bijvoorbeeld, zo beweert de geruchtenmachine.

Samsung Galaxy Alpha

Maar voor de Galaxy S6 – die waarschijnlijk gewoontegetrouw pas in het voorjaar van 2015 zal worden gepresenteerd – zou Samsung de Galaxy Note 4 al van metalen accenten willen voorzien. En die telefoon wordt al in september of oktober op de markt verwacht.

Samsung voelt de hete adem van Apple in de nek, die met de iPhone 6 en 6L – als die tenminste zo gaan heten – een groot scherm en een premium bouwkwaliteit bij elkaar brengt. Met de Galaxy S6 wil Samsung hier tegenwicht aan bieden.

Volgens de Chinese bron Sina is Samsung al bezig om de Galaxy S6 zo te ontwerpen dat er veel meer metaal in zit, in plaats van het plastic dat van alle voorgaande Androidmodellen bekend is. En de Note 4 zou ook al wat meer metaal krijgen dan de voorgaande phablets. De midrangetelefoon Galaxy Alpha, die onlangs is gepresenteerd met nogal teleurstellende specificaties, mag dan wel de eerste Samsungtelefoon zijn met een metalen body sinds de Wave-serie die nog op Bada liep, maar die is slechts bedoeld als probeersel voor de echte superphones, aldus Sina.

De Alpha heeft weliswaar een metalen chassis, maar zelfs die telefoon bezit nog steeds een plastic achterkant. Samsung weigert om in de voetsporen van Apple en HTC te treden, die telefoons uitbrengen met een compleet stalen uiterlijk. Samsung hecht teveel aan de mogelijkheid voor zijn klanten om de batterij te verwisselen en het geheugen met een sd-kaart uit te breiden, zo luidt het verhaal.

Omdat de verkoopresultaten van de Galaxy S5 nogal tegenvallen, zou het goed kunnen dat de Koreaanse fabrikant het met het ontwerp van de opvolger van dit topmodel over een andere boeg gaat gooien. Maar aangezien het nog zeker een halfjaar duurt voordat de S6 wordt gepresenteerd, blijft het een gok.

Bron: Redmondpie

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters