De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer”

Bij het zoeken naar nieuwe gadgets kan het advies van De Consumentenbond goed van pas komen. Fabrikanten maken er maar al te graag reclame mee: “Als beste smartphone verkozen door De Consumentenbond!” Het werkt echter soms ook de andere kant op: de instantie brengt ook geregeld negatieve adviezen uit. Niet alleen in de vorm van negatieve recensies, maar ook middels flinke waarschuwingen. Zoals nu, met de Samsung Galaxy S7 (Edge).

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 niet.”

Daar hoor je de techgiganten dan weer niet over. Toch is het vandaag opnieuw gebeurd: De Consumentenbond waarschuwt consumenten voor de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Sterker nog, de instantie raadt consumenten aan om de toestellen niet meer te kopen. De reden daarvoor? Samsung heeft bekend gemaakt dat de toestellen na maart 2018 geen gegarandeerde updates meer krijgen.

Telecomawards
De Samsung Galaxy S7 Edge

De Koreaanse techgigant garandeert altijd twee jaar aan updates voor zijn smartphones. de Samsung Galaxy S7 Edge en Galaxy S7 kwamen maart 2016 uit. Logischerwijs loopt die gegarandeerde periode dus af in maart 2018. Je kunt als gebruiker dus nog op Android Oreo rekenen, maar daarna houdt het op. Dat betekent echter niet dat je ook beveiligingsupdates misloopt. Sterker nog, zelfs de Galaxy S5 ontving onlangs nog een update.

Samsung brengt steeds langer updates uit

Toch raadt De Consumentenbond consumenten sterk af om de toestellen nu nog aan te schaffen, omdat je na maart 2018 dus geen zekerheid meer hebt. Als lezer van deze website weet je waarschijnlijk precies hoe het werkt, maar de doorsnee consument is zich daar niet van bewust. Juist daarom heeft De Consumentenbond zoveel invloed, en moet dit flink balen zijn voor Samsung.

Overigens krijgt de Samsung Galaxy S6 ook nog de update naar Android 8.0 Oreo. Dat mag dan tot nu toe een uitzondering zijn, maar het is duidelijk dat Samsung niet elk toestel na twee jaar in de steek laat. Is De Consumentenbond dan te voorbarig ten strijde getrokken? Niet helemaal. De instantie heeft groot gelijk dat merken zoals Samsung duidelijker moeten zijn over hun updatebeleid.

De Samsung Galaxy S6 Edge
De Samsung Galaxy S6 Edge

De bond strijdt, zoals de naam doet vermoeden, voor de consumenten. Daarom spande het onlangs zelfs een kort geding aan tegen Samsung, omdat het zijn toestellen te snel in de steek laat. Dit jaar heeft de fabrikant zijn leven echter sterk verbeterd. Het liet vorige maand weten welke toestellen allemaal Android 8.0 Oreo gaan ontvangen. Die lijst is langer dan ooit, dus wellicht blijkt het advies van De Consumentenbond over een jaar toch te te voorbarig te zijn geweest.

Is de Samsung Galaxy S7 nog steeds het aanschaffen waard?

Of je echt niet meer de Galaxy S7 moet kopen, ligt geheel aan jou. Heb je een goede deal weten te vinden? Go for it, want zeker met Android Oreo kun je nog lang vooruit. Kijk echter eerst rond in onze Telekoopwijzer. Wie weet is er een nieuwer toestel dat net zo duur is, maar toch langer updates zal ontvangen. Vooral Nokia is daar sterk in: alle Nokia smartphones van dit jaar, dus ook de budgetmodellen, krijgen zowel Android Oreo als Android P.

Hoe dan ook blijft de Android-markt veel te gefragmenteerd. Google zet gelukkig stappen om de situatie te verbeteren, hier lees je hoe. Is het terecht om Samsung daarin zo stevig aan te pakken? Prettig is anders, maar met de Koreaanse techgigant heb je wel meteen de grootste fabrikant te pakken. Wellicht zullen anderen snel volgen. Check hier welke Android smartphones allemaal Android 8.0 Oreo zullen ontvangen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Joop Servaas -

    Loyaliteit aan een merk/aanbieder wordt gevoed door betrouwbaarheid. Als de fabrikant na 2 jaar niet meer in je is geinteresseerd, blijkens uitblijven van (veiligheids)updates, kies je voor een aanbieder die dat wel waarmaakt bv Google. One+ laat zijn klanten ook lelijk in de steek en heft niet door dat de slogan ‘Never Settle’ als een boemerang werkt als je in de steek gelaten wordt.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters