‘Samsung Galaxy S7 Edge krijgt veel grotere batterij’

In de Samsung Galaxy S7 Edge komt een gigantische batterij te zitten, die een inhoud heeft van maar liefst 3600 mAh. Daarmee tacklet Samsung gelijk een groot minpunt van zijn voorganger, de Galaxy S6 Edge. Ook is er een persfoto van de smartphone uitgelekt.

Samsung Galaxy S7 Edge

Dit blijkt informatie van de FCC, de Amerikaanse telecomwaakhond die smartphones keurt voordat ze in de verkoop mogen. Hierover schrijft 9to5Google, dat ter onderbouwing ook een screenshot van de smartphone publiceert die het gerucht lijkt te bevestigen. Daarmee lijkt de Galaxy S7 Edge op één vlak in ieder geval al een forse verbetering ten opzichte van zijn voorganger te zijn.

In deze smartphone zat namelijk een batterij die maar een inhoud van 2550 mAh. Het gevolg hiervan was dat de Galaxy S6 Edge bij een beetje intensief gebruik na een uurtje of acht toch wel weer aan het zuurstof mocht. Bij een batterij die een inhoud heeft van 3600 mAh moet je toch wel van goede huizen komen om dat opnieuw voor elkaar te krijgen.

Bovendien krijgt de Samsung Galaxy S7 Edge een grotere batterij dan van veel concurrenten. De Huawei Nexus 6P, geen kleine telefoon, heeft bijvoorbeeld een batterij van 3450 mAh en veel andere vlaggenschepen komen niet boven de 3000 mAh uit, zoals de LG G4 en iPhone 6S Plus.

Samsung Galaxy S7 Edge design

Het is nog onbekend wat voor invloed de veel grotere batterij heeft op het ontwerp van de Samsung Galaxy S7 Edge. Zijn voorganger was namelijk maar 7 millimeter dun is en het is de vraag of de Galaxy S7 Edge ook zo’n dunne telefoon wordt. De smartphone wordt als het goed is over anderhalve week aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona, waarbij All About Phones met vier man sterk aanwezig is. Daar komen we er dus achter wat de batterij met het ontwerp van de Galaxy S7 Edge gaat doen.

Mogelijke specificaties van de Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 persfoto

Er komen waarschijnlijk twee uitvoeringen van de S7 Edge. De Aziatische variant krijgt de Exynos 8890-chipset van Samsung en de Europese en Amerikaanse variant is als het goed is uitgerust met de Snapdragon 820-chipset van Qualcomm. Het is nog onduidelijk wat het verschil in kwaliteit tussen de twee chipsets is.Het is nog onbekend wat de afmetingen van de nieuwe toptelefoon van Samsung worden. Wel is er vandaag door @EVLeaks een foto gepubliceerd van de Galaxy S7 Edge, die je hiernaast ziet.. Hierop is te zien dat de telefoon niet echt dikker wordt dan zijn voorganger. Over specificaties doen wel wat geruchten de ronde. Zo krijgt het toestel waarschijnlijk een scherm dat een formaat heeft van 5,5 inch. Dikke kans dat dit display een Quad HD-resolutie van 2560×1440 pixels krijgt.

Verder krijgt de smartphone waarschijnlijk 4 GB aan werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 32 en 64 GB. De opslagcapaciteit zou niet uitbreidbaar zijn.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters