Samsung Galaxy S7 (Edge) krijgt woensdag Android 7.0 bèta

Steeds meer toestellen krijgen Android 7.0 Nougat en nu is ook de Samsung Galaxy S7 (Edge) aan de beurt. Het toestel krijgt op 9 november een bèta-update naar Android 7.0 Nougat.

Android 7.0 Nougat

Android 7.0 Nougat is in augustus door Google geïntroduceerd. Het heeft een tijdje geduurd voordat er daadwerkelijk een toestel uit kwam met deze Androidversie. De LG V20 was het eerste toestel die uit de doos draaide op Android 7.0 Nougat. Ook Googles toestellen van vorig jaar, de Nexus 6P en de Nexus 5X, zijn ook al voorzien van deze update. De Google Pixel en Pixel XL draaien zelfs al op Android 7.1.1 Nougat.

Deze update brengt een aantal veranderingen met zich mee. De grootste nieuwe toevoeging is de split-screenmodus. Deze was al te zien bij verschillende fabrikanten, maar nu zit het ingebakken in de standaard Androidversie.

Galaxy S7 (Edge) bèta

galaxy s7 edge beta android 7.0 nougatBij veel fabrikanten duurt het een aantal maanden tot de nieuwste Androidversie op het toestel beschikbaar is. De tijd tussen de aankondiging van Google en de verschijning op bijvoorbeeld de Galaxy S7 kan ongeveer zes maanden duren.

Toch krijgt zowel de Galaxy S7 als de Galaxy S7 Edge van bedrijf Samsung komende woensdag, op 9 november, een beta-update die je kunt installeren. Hoe de versie er uit ziet met de TouchWiz-skin eroverheen is op moment van schrijven nog onbekend. De bèta-update van Samsung zal duren tot ergens in het midden van december, zo staat in de beschrijving van de update. Het is dus vrij duidelijk dat de officiële update naar Android 7.0 nog niet beschikbaar is voor het midden van december.

Beschikbaarheid

De bèta-update voor Android 7.0 Nougat is vanaf woensdag te downloaden via de Galaxy Beta Program applicatie. Het bedrijf dient nog wel toegang te geven voor de update, maar dit is mogelijk vanaf komende woensdag beschikbaar voor mensen die de nieuwste Androidversie willen testen.

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Honor 9

Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

Android O Developer Preview 2

OnePlus maakt bekend wanneer OnePlus 3 en OnePlus 3T Android O ontvangen lees verder

iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

OnePlus 5 preview design

OnePlus biedt korting op de OnePlus 5 als je een oud toestel inruilt lees verder

Samsung Galaxy S8 design

Galaxy Note 8 poster toont locatie vingerafdrukscanner en dubbele camera lees verder

OnePlus 5 Apple iPhone 8

Zo ziet de iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters