Samsung Galaxy S7 (Edge) krijgt woensdag Android 7.0 bèta

Steeds meer toestellen krijgen Android 7.0 Nougat en nu is ook de Samsung Galaxy S7 (Edge) aan de beurt. Het toestel krijgt op 9 november een bèta-update naar Android 7.0 Nougat.

Android 7.0 Nougat

Android 7.0 Nougat is in augustus door Google geïntroduceerd. Het heeft een tijdje geduurd voordat er daadwerkelijk een toestel uit kwam met deze Androidversie. De LG V20 was het eerste toestel die uit de doos draaide op Android 7.0 Nougat. Ook Googles toestellen van vorig jaar, de Nexus 6P en de Nexus 5X, zijn ook al voorzien van deze update. De Google Pixel en Pixel XL draaien zelfs al op Android 7.1.1 Nougat.

Deze update brengt een aantal veranderingen met zich mee. De grootste nieuwe toevoeging is de split-screenmodus. Deze was al te zien bij verschillende fabrikanten, maar nu zit het ingebakken in de standaard Androidversie.

Galaxy S7 (Edge) bèta

galaxy s7 edge beta android 7.0 nougatBij veel fabrikanten duurt het een aantal maanden tot de nieuwste Androidversie op het toestel beschikbaar is. De tijd tussen de aankondiging van Google en de verschijning op bijvoorbeeld de Galaxy S7 kan ongeveer zes maanden duren.

Toch krijgt zowel de Galaxy S7 als de Galaxy S7 Edge van bedrijf Samsung komende woensdag, op 9 november, een beta-update die je kunt installeren. Hoe de versie er uit ziet met de TouchWiz-skin eroverheen is op moment van schrijven nog onbekend. De bèta-update van Samsung zal duren tot ergens in het midden van december, zo staat in de beschrijving van de update. Het is dus vrij duidelijk dat de officiële update naar Android 7.0 nog niet beschikbaar is voor het midden van december.

Beschikbaarheid

De bèta-update voor Android 7.0 Nougat is vanaf woensdag te downloaden via de Galaxy Beta Program applicatie. Het bedrijf dient nog wel toegang te geven voor de update, maar dit is mogelijk vanaf komende woensdag beschikbaar voor mensen die de nieuwste Androidversie willen testen.

Bron: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters