Samsung test Android 7.0 Nougat op Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung is in Engeland begonnen met het testen van Android 7.0 Nougat op de Samsung Galaxy S7 Edge. Naar verwachting wordt de update voor het einde van dit jaar naar iedereen uitgerold.

Android 7.0 Nougat

In de maanden voor de lancering van de Samsung Galaxy Note 7 dook het gerucht op dat Samsung nauw samenwerkte om Android 7.0 Nougat zo snel mogelijk naar zijn vlaggenschepen te brengen. Er werd zelfs gespeculeerd dat de Note 7 eerder dan de nieuwe Nexus/Pixel toestellen op Nougat zou draaien. Uiteindelijk bleek dat allemaal iets te mooi om waar te zijn.

Overzicht

Toch lijkt het erop dat de Koreaanse smartphonefabrikant eerder dan normaal de update uit zal gaan rollen. De LG V20, Google’s Pixels en de Huawei Mate 9 draaien allemaal al op de nieuwste versie van Android, maar dat zijn net uitgebrachte smartphones. Als het om smartphones gaat die al een tijdje uit zijn kan Samsung de concurrentie nog aftroeven. Sony, Motorola en LG moeten namelijk allemaal nog de update uitrollen naar hun vlaggenschepen. Je kunt in dit overzicht checken wanneer jouw toestel aan de beurt komt.

Samsung Galaxy S7 Edge

In Engeland is Samsung namelijk begonnen met het testen van Android 7.0 Nougat op de Samsung Galaxy S7 Edge. De bèta werd de afgelopen dagen uitgerold naar deelnemers van het Galaxy Beta Program. Je kunt je opgeven middels de officiële bijbehorende app. Samsung kiest vervolgens een bepaalde groep gebruikers om bijvoorbeeld dus updates te testen.

Eind 2016

Normaliter duurt het een of twee maanden tot de update uiteindelijk naar alle gebruikers van het toestel in kwestie wordt uitgerold. Dat betekent dat eigenaren van de Samsung Galaxy S7 Edge waarschijnlijk nog voor het einde van dit jaar de update naar Android 7.0 Nougar zullen ontvangen.

Bron: XDA

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters