Samsung test Android 7.0 Nougat op Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung is in Engeland begonnen met het testen van Android 7.0 Nougat op de Samsung Galaxy S7 Edge. Naar verwachting wordt de update voor het einde van dit jaar naar iedereen uitgerold.

Android 7.0 Nougat

In de maanden voor de lancering van de Samsung Galaxy Note 7 dook het gerucht op dat Samsung nauw samenwerkte om Android 7.0 Nougat zo snel mogelijk naar zijn vlaggenschepen te brengen. Er werd zelfs gespeculeerd dat de Note 7 eerder dan de nieuwe Nexus/Pixel toestellen op Nougat zou draaien. Uiteindelijk bleek dat allemaal iets te mooi om waar te zijn.

Overzicht

Toch lijkt het erop dat de Koreaanse smartphonefabrikant eerder dan normaal de update uit zal gaan rollen. De LG V20, Google’s Pixels en de Huawei Mate 9 draaien allemaal al op de nieuwste versie van Android, maar dat zijn net uitgebrachte smartphones. Als het om smartphones gaat die al een tijdje uit zijn kan Samsung de concurrentie nog aftroeven. Sony, Motorola en LG moeten namelijk allemaal nog de update uitrollen naar hun vlaggenschepen. Je kunt in dit overzicht checken wanneer jouw toestel aan de beurt komt.

Samsung Galaxy S7 Edge

In Engeland is Samsung namelijk begonnen met het testen van Android 7.0 Nougat op de Samsung Galaxy S7 Edge. De bèta werd de afgelopen dagen uitgerold naar deelnemers van het Galaxy Beta Program. Je kunt je opgeven middels de officiële bijbehorende app. Samsung kiest vervolgens een bepaalde groep gebruikers om bijvoorbeeld dus updates te testen.

Eind 2016

Normaliter duurt het een of twee maanden tot de update uiteindelijk naar alle gebruikers van het toestel in kwestie wordt uitgerold. Dat betekent dat eigenaren van de Samsung Galaxy S7 Edge waarschijnlijk nog voor het einde van dit jaar de update naar Android 7.0 Nougar zullen ontvangen.

Bron: XDA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hansz -

    Als je het mij vraagt zou Samsung beter niet proberen de concurrentie af te troeven door als eerste de update uit te brengen voor bestaande toestellen. (tenzij het echt gereed is). Lijkt mij dat ze geleerd hebben van de Note 7 waarmee ze ook de concurrentie wilden aftroeven door het toestel voor de concurrentie op de markt te krijgen. Samsung moet gewoon vertrouwen op eigen kracht en niet op wat de concurrentie doet.

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Google Location History Android

Android verzamelt veel meer informatie over je dan je denkt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters