OnePlus 3 snelheid blijft ver achter bij Samsung Galaxy S7 Edge

YouTube-kanaal C4Etech heeft een snelheidstest uitgevoerd tussen de OnePlus 3 en de Samsung Galaxy S7 Edge. Ondanks de Snapdragon 820-processor en 6GB werkgeheugen, blijft de OnePlus 3 snelheid achter bij de Samsung.

OnePlus 3 snelheid

OnePlus 3De OnePlus 3, die onlangs aangekondigd werd, is op papier razendsnel. Zijn Snapdragon 820-processor hoort tot de besten op de markt en de telefoon is een van de weinige toestellen met maar liefst 6GB werkgeheugen. Je zou dan ook zeggen dat de telefoon in de praktijk een van de snelste toestellen op de markt is. Hoewel de telefoon zeker niet slecht presteert op het gebied van snelheid, blijkt Samsung’s Galaxy S7 (Edge) hem toch duidelijk de baas.

C4Etech voerde een snelheidstest uit waarbij de OnePlus 3 het opneemt tegen een Samsung Galaxy S7 Edge. Daarvoor gebruikte het kanaal een versie met de Exynos 8890-processor; dezelfde als in Nederland geleverd wordt. De Galaxy S7 (Edge) wordt in sommige andere markten geleverd met dezelfde Snapdragon 820-processor als in de OnePlus 3. Een snelheidstest tussen de twee verschillende varianten van de Samsung pakte echter minder dramatisch uit, wat erop wijst dat de implementatie van de Snapdragon 820-processor bij OnePlus misschien ook niet optimaal is.

Testresultaten

In de test worden verschillende applicaties achter elkaar opgestart op beide toestellen. Die test wordt twee keer uitgevoerd, waarbij de telefoons de tweede keer de kans krijgen om de apps nog in het werkgeheugen te hebben staan. In de eerste ronde heeft de Galaxy S7 Edge ongeveer een minuut nodig, terwijl de OnePlus 3 er een minuut en tien seconden over doet. Geen groot verschil dus. Maar in de tweede ronde is de Galaxy S7 Edge in iets meer dan 30 seconden klaar, terwijl de OnePlus 3 wederom ongeveer een minuut en tien seconden nodig heeft. De Galaxy S7 Edge had kortom nog een groot deel van de apps in het werkgeheugen staan, terwijl de OnePlus alles opnieuw moest inladen. Dat is opvallend, want de Galaxy S7 Edge heeft ‘maar’ 4GB werkgeheugen terwijl de OnePlus 3 6GB werkgeheugen heeft. Je zou dus zeggen dat de OnePlus juist beter presteert bij het onthouden van applicaties.

Het goede nieuws voor de OnePlus is dat de slechtere prestaties vooral te maken lijken te hebben met hoe de software omgaat met openstaande applicaties. De hardware moet namelijk meer dan genoeg capaciteit hebben om net als de Galaxy S7 Edge en groot aantal apps open te houden. Dat betekent dat een software-update de situatie in de toekomst zou kunnen verbeteren. Bovendien betekent deze ene test natuurlijk niet dat de OnePlus 3 in de praktijk ook daadwerkelijk een stuk trager zal aanvoelen als de Galaxy S7 Edge; dat heeft ook grotendeels met de gebruikssituatie te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Kakhoofd -

  Wat een onzin, het “onthouden” van apps heeft niks met het werkgeheugen te maken.. Daarnaast wordt het prijsverschil van 300 euro ook vergeten

 2. Ewoud -

  De OnePlus 3 in dit filmpje draait op OxygenOS 3.1.1 heb ik gelezen, maar ondertussen is OxygenOS 3.1.2 beschikbaar voor de OnePlus 3 en zou hiermee beter presteren dan hierboven aangetoond in het filmpje.

 3. glenny -

  ik denk waar ze bij samsung s7 edge het beste in zijn is… vooral modder gooien omdat de op3 veel goedkoper is ,razend populair en steen goed is en dat doet natuurlijk flink au

 4. Lesley -

  Wat niemand weer is dat in deze test de Samsung S7 Edge de Exynos 8 Octa processor heeft. Dan kunnen we zeggen tegenover de Snapdagon 820 dat de processor van Samsung dus een flop is.
  Samsung is een voorloper in eigen ontwikkeling, als de OnePlus 3 de zelfde processor had als de Samsung S7 dan was de OP3 een beest wat niet te verslaan is.

  De speedtesten zijn een blik naar de verwachtingen van het toestel. Een Octa-core wint altijd van een Qaud-core, zowel op papier als in de praktijk.

 5. Kelvin -

  Dit klopt niet helemaal. Een andere video van C4etech laat zien dan de OP3 9 spellen in geheugen kan houden zonder de app te “reloaden”
  En deze revieuwers hebben pre release
  Ik heb gister mijn OP3 binnen gekregen en hij is echt super

 6. Klaeje -

  Naar schijnt speelt de Samsung vals… Fin software. En is de oneplus 3 puur stockandroid.
  Ergens gelezen op Twitter… Zou nog eens moeten opzoeken…

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters