OnePlus 3 snelheid blijft ver achter bij Samsung Galaxy S7 Edge

YouTube-kanaal C4Etech heeft een snelheidstest uitgevoerd tussen de OnePlus 3 en de Samsung Galaxy S7 Edge. Ondanks de Snapdragon 820-processor en 6GB werkgeheugen, blijft de OnePlus 3 snelheid achter bij de Samsung.

OnePlus 3 snelheid

OnePlus 3De OnePlus 3, die onlangs aangekondigd werd, is op papier razendsnel. Zijn Snapdragon 820-processor hoort tot de besten op de markt en de telefoon is een van de weinige toestellen met maar liefst 6GB werkgeheugen. Je zou dan ook zeggen dat de telefoon in de praktijk een van de snelste toestellen op de markt is. Hoewel de telefoon zeker niet slecht presteert op het gebied van snelheid, blijkt Samsung’s Galaxy S7 (Edge) hem toch duidelijk de baas.

C4Etech voerde een snelheidstest uit waarbij de OnePlus 3 het opneemt tegen een Samsung Galaxy S7 Edge. Daarvoor gebruikte het kanaal een versie met de Exynos 8890-processor; dezelfde als in Nederland geleverd wordt. De Galaxy S7 (Edge) wordt in sommige andere markten geleverd met dezelfde Snapdragon 820-processor als in de OnePlus 3. Een snelheidstest tussen de twee verschillende varianten van de Samsung pakte echter minder dramatisch uit, wat erop wijst dat de implementatie van de Snapdragon 820-processor bij OnePlus misschien ook niet optimaal is.

Testresultaten

In de test worden verschillende applicaties achter elkaar opgestart op beide toestellen. Die test wordt twee keer uitgevoerd, waarbij de telefoons de tweede keer de kans krijgen om de apps nog in het werkgeheugen te hebben staan. In de eerste ronde heeft de Galaxy S7 Edge ongeveer een minuut nodig, terwijl de OnePlus 3 er een minuut en tien seconden over doet. Geen groot verschil dus. Maar in de tweede ronde is de Galaxy S7 Edge in iets meer dan 30 seconden klaar, terwijl de OnePlus 3 wederom ongeveer een minuut en tien seconden nodig heeft. De Galaxy S7 Edge had kortom nog een groot deel van de apps in het werkgeheugen staan, terwijl de OnePlus alles opnieuw moest inladen. Dat is opvallend, want de Galaxy S7 Edge heeft ‘maar’ 4GB werkgeheugen terwijl de OnePlus 3 6GB werkgeheugen heeft. Je zou dus zeggen dat de OnePlus juist beter presteert bij het onthouden van applicaties.

Het goede nieuws voor de OnePlus is dat de slechtere prestaties vooral te maken lijken te hebben met hoe de software omgaat met openstaande applicaties. De hardware moet namelijk meer dan genoeg capaciteit hebben om net als de Galaxy S7 Edge en groot aantal apps open te houden. Dat betekent dat een software-update de situatie in de toekomst zou kunnen verbeteren. Bovendien betekent deze ene test natuurlijk niet dat de OnePlus 3 in de praktijk ook daadwerkelijk een stuk trager zal aanvoelen als de Galaxy S7 Edge; dat heeft ook grotendeels met de gebruikssituatie te maken.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters