Samsung Galaxy S7 heeft verschillende camerasensoren

In de nieuwe toestel lijn van Samsung, de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge worden verschillende camerasensoren gebruikt. Samsung maakt gebruik van twee verschillende sensoren voor de camera, de Sony IMX260-chip en Samsung’s eigen ISOCELL-chip met vergelijkbare specificaties.

SamsungSamsung liet gister in een persbericht weten dat ze een 12-megapixelsensor met ISOCELL-techniek en pixels van 1,4 microcentimeter in grote oplagen gaan produceren. In dit persbericht komt niet naar voren dat in de sommige Galaxy S7 modellen een ISOCELL-camerasensor zit ingebouwd.

DUAL Pixel-focustechniek

De Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge zijn de enige smartphones die gebruik maken van de camerasensor met DUAL Pixel-focustechniek. Elke pixel spoort een lichtverschil op waardoor waardoor de autofocus sneller mogelijk is. Deze beeldsensor zorgt voor heldere en scherpe beelden vooral bij bewegende objecten, zelfs onder slechte lichtomstandigheden.

Samsung versus Sony 

Volgens Android Authority zitten in de modellen van de Galaxy S7 die geleverd zijn in het Verenigd Koninkrijk een ISOCELL-chip met een Exynos 8 Octa 8890 processor. Modellen die in omloop zijn in de Verenigde Staten maken gebruik van de Sony IMX260-chip en hebben een Qualcomm Snapdragon 820-processor.

De Samsung- en Sony-sensor zijn bijna hetzelfde, het verschil zit in de prestaties op pixelniveau. In de vorige modellen van de Galaxy S6 zaten ook verschillende sensoren in. Samsung maakte gebruik van de IMX240-sensor van Sony en in sommige S6 modellen zat een eigen sensor van Samsung in de ISOCELL-sensor. SamMobile had een test gedaan tussen de twee camera’s, uit die test kwam de sensor van Sony iets beter uit de test. De foto’s waren wat realistischer dan de foto’s met een Samsung-sensor. Welke sensor in de S7 beter is moet nog blijken uit een test.

Wil jij weten welke sensor in jouw Galaxy S7 zit? Dit kan je doen aan de hand van de Android-app AIDA64.

Samsung
Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters