'Samsung Galaxy S7 krijgt geen dual-camera op de achterkant'

De Samsung Galaxy S7 krijgt toch geen twee camera’s op de achterkant. Eerdere geruchten hierover zijn weer weersproken. Echter, het betekent niet dat deze ontwikkeling is afgeschreven door Samsung. Het Koreaanse bedrijf heeft deze technologie alleen niet tijdig klaar voor januari 2016, als vermoedelijk de Galaxy S7 gepresenteerd wordt.

HTC One M8 camerasample
Een foto gemaakt met de twee camera’s van de HTC One M8

De geruchtenmachine in Korea meldt dat Samsung nog altijd werkt aan de ontwikkeling van deze technologie. Andere bedrijven gingen Samsung al voor. Denk aan de HTC One M8 en de net aangekondigde LG V10, die ook twee camera’s op de achterkant hebben, of de Honor 6 Plus.

In de One M8 en eerdere toestellen met twee achtercamera’s bleek deze optie echter niet zo’n grote aantrekkingskracht op klanten te hebben. Het is dus de vraag hoe Samsung de dualcamera gaat aanvliegen; wellicht bedenkt het elektronicabedrijf een heel eigen variant van het gebruik van twee camera’s. Tot nu toe zagen we eigenlijk maar twee manieren waarop achtercamera’s werden gebruikt: om 3D-beelden vast te leggen (die je alleen op een toestel met 3D-scherm kon bekijken) of om de scherptediepte achteraf te kunnen instellen. Of gewoon als hulpcamera voor de hoofdcamera; in dat geval hebben de achtercamera’s verschillende resoluties.

In de Galaxy S7 komt dus nog gewoon één achtercamera, aldus de geruchten, want pas ergens volgend jaar heeft Samsung de nieuwe cameratechnologie pas klaar. Wellicht zien we de twee achtercamera’s dan in de Galaxy Note 6, die in september zal worden gepresenteerd, of nog andere toestellen waar Samsung aan werkt.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters