'Samsung Galaxy S7 krijgt geen dual-camera op de achterkant'

De Samsung Galaxy S7 krijgt toch geen twee camera’s op de achterkant. Eerdere geruchten hierover zijn weer weersproken. Echter, het betekent niet dat deze ontwikkeling is afgeschreven door Samsung. Het Koreaanse bedrijf heeft deze technologie alleen niet tijdig klaar voor januari 2016, als vermoedelijk de Galaxy S7 gepresenteerd wordt.

HTC One M8 camerasample
Een foto gemaakt met de twee camera’s van de HTC One M8

De geruchtenmachine in Korea meldt dat Samsung nog altijd werkt aan de ontwikkeling van deze technologie. Andere bedrijven gingen Samsung al voor. Denk aan de HTC One M8 en de net aangekondigde LG V10, die ook twee camera’s op de achterkant hebben, of de Honor 6 Plus.

In de One M8 en eerdere toestellen met twee achtercamera’s bleek deze optie echter niet zo’n grote aantrekkingskracht op klanten te hebben. Het is dus de vraag hoe Samsung de dualcamera gaat aanvliegen; wellicht bedenkt het elektronicabedrijf een heel eigen variant van het gebruik van twee camera’s. Tot nu toe zagen we eigenlijk maar twee manieren waarop achtercamera’s werden gebruikt: om 3D-beelden vast te leggen (die je alleen op een toestel met 3D-scherm kon bekijken) of om de scherptediepte achteraf te kunnen instellen. Of gewoon als hulpcamera voor de hoofdcamera; in dat geval hebben de achtercamera’s verschillende resoluties.

In de Galaxy S7 komt dus nog gewoon één achtercamera, aldus de geruchten, want pas ergens volgend jaar heeft Samsung de nieuwe cameratechnologie pas klaar. Wellicht zien we de twee achtercamera’s dan in de Galaxy Note 6, die in september zal worden gepresenteerd, of nog andere toestellen waar Samsung aan werkt.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Geheime wapen Huawei P11 gedemonstreerd: iPhone X-kopie lees verder

Sorry Apple: Analist komt met slecht nieuws over iPhone X lees verder

Sony Xperia

Foto Sony Xperia X2 onthult gloednieuwe design van Sony: dunne schermranden lees verder

Samsung Galaxy S9

Haarscherpe renders tonen Samsung Galaxy S9 lees verder

Apple iPhone X 3D-sensor

‘Vijf dingen die we weten over de iPhones van volgend jaar’ lees verder

Lenovo P2

Vijf redenen om (niet) voor de Lenovo P2 te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters