‘Samsung Galaxy S7 krijgt Snapdragon 820-processor’

Hoewel Samsung de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge Plus nog moet aankondigen, schijnt de Zuid-Koreaanse fabrikant al druk bezig te zijn met de ontwikkeling van het nieuwe vlaggenschip. Van deze Galaxy S7 is nu een document verschenen.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

Deze is gepubliceerd op Weibo, zeg maar het Chinese Twitter. Dit document is een planning voor de uitrol van Android M, de nieuwste versie van het besturingssysteem. Samsung zou de Galaxy S7 ontwikkelen onder de naam Jungfrau. Over de smartphone verschijnt soms al wat informatie. Zo zou Samsung van plan zijn de telefoon al in januari of zelfs al in december te presenteren.

Dit heeft te maken met het feit dat mensen in december sneller een duurder product kopen. De kans lijkt in ieder geval steeds kleiner te worden dat de Samsung Galaxy S7 op het Mobile World Congress in Barcelona wordt aangekondigd.

De kans lijkt daarentegen weer steeds groter te worden dat Samsung niet meer alleen zijn eigen processor gaat gebruiken voor zijn vlaggenschip. Dit was met de Galaxy S6 nog wel het geval. Niet een slechte keuze, omdat de Snapdragon 810 met nogal wat problemen kampte.

Samsung zou voor de Galaxy S7 weer kiezen voor een chipset van Qualcomm. Het gaat hier waarschijnlijk om de Snapdragon 820, die deze week wordt aangekondigd. Waarschijnlijk beschikt deze chipset weer over vier kernen, en niet over acht.

De mogelijkheid bestaat nog altijd dat Samsung ook een variant van de Galaxy S7 uitbrengt met een eigen Exynos-processor. Dit deed het vroeger ook wel eens. De Exynos-variant kwam dan meestal in Azië uit, terwijl het exemplaar met de Snapdragon in Europa verkrijgbaar was.

Samsung Galaxy S7 
Samsung Galaxy S7 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Pixel in de toekomst met touchpad op de achterkant?

Patenten onthullen toekomst Google Pixel smartphones lees verder

OnePlus Pete Lau

OnePlus CEO reageert uitgebreid op kritiek OnePlus 5 lees verder

smartphone

Onderzoek: met een smartphone in de buurt word je dommer lees verder

Honor 9

Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

OnePlus 5 preview design

OnePlus biedt korting op de OnePlus 5 als je een oud toestel inruilt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters