‘Samsung Galaxy S7 krijgt uitbreidbaar geheugen en een grotere batterij’

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge die binnenkort worden verwacht, krijgen een MicroSD-slot, een grotere batterij en een IP67-certificaat.

De Samsung Galaxy S7 en zijn Edge-broer zijn verreweg de meest geanticipeerde onaangekondigde Android-smartphones van het moment. Dit gaat uiteraard gepaard met een berg aan geruchten en gelekte informatie. Vandaag publiceerde Venturebeat een artikel met informatie van een anonieme bron.

Geheugen, batterij, waterdicht

samsung-galaxy-s6-edge
Samsung Galaxy S6 Edge

Volgens de bron krijgt de Galaxy S7 een MicroSD-slot, een 3000 mAh-batterij en een IP67-certificaat wat hem water- en stofdicht maakt. Voor de Samsung-fans is dit uiteraard een goed bericht, aangezien dit de punten zijn waar Samsung met zijn S6 de plank voor velen mis sloeg.

Geruchten

Toch kan er nog niets bevestigd worden over deze geruchten. In de afgelopen weken zijn er vaak berichten verschenen waarin stond dat er geen uitbreidbaar geheugen aanwezig zou zijn in de Galaxy S7. Nu wordt dat weer ontkracht. Hoe de Samsung Galaxy S7 eruit gaat zien en wat de exacte specificatie zullen zijn zal bekend worden tijdens de presentatie. Deze staat volgens gelekte uitnodigingen gepland op 21 februari.

Specificaties

Er zijn al een hoop aspecten van de Galaxy S7 bekend geworden. Waarschijnlijk zullen er twee varianten op de markt komen, net als vorig jaar. De ene heeft een plat 5,1 inch-scherm en de ander heeft een gebogen scherm met een diagonaal van 5,5 inches of meer. De resolutie van de schermen zullen hetzelfde blijven als dit jaar, namelijk 2560×1440.

Intern wordt er een Exynos 8890-octacoreprocessor verwacht met 4 GB aan werkgeheugen. Daarnaast zal er misschien ook een variant komen met een Qualcomm Snapdragon 820-processor. Het zal per regio verschillend zijn welke variant je kunt kopen. Als laatste zullen de camera’s veranderen. De 16-megapixelcamera uit de Galaxy S6 zal niet terug komen in de Galaxy S7. Samsung heeft een nieuwe cameratechnologie ontwikkeld met een 12-megapixelsensor die meer licht binnen laat.

De verwachtingen zijn dat de S7 in maart in de winkels ligt voor een prijs van 630 euro.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters