‘Samsung Galaxy S7 Mini moet concurreren met iPhone SE’

Het is geen verrassing dat Samsung aan een minivariant van de Galaxy S7 werkt. Van veel van zijn voorgangers kwam er ook een kleine variant uit. Deze leek qua uiterlijk veel op zijn grote broer, maar kon qua specificaties nooit ook maar überhaupt de veters strikken van het vlaggenschip.

De Galaxy S5 mini was Samsung's laatste mini
De Galaxy S5 mini was Samsung’s laatste mini

Samsung wil dat met de Galaxy S7 Mini anders doen. Het lijkt de bedoeling te zijn dat deze telefoon wordt volgestopt met goede hardware, beweert het Taiwanese Apple Daily.

Samsung Galaxy S7 Mini specificaties

Zo zou het scherm een formaat van 4,6 inch krijgen met een HD-resolutie van 1280×720 pixels. In de smartphone zit waarschijnlijk dezelfde Snapdragon 820-processor als in de gewone Galaxy S7, al is het ook mogelijk dat Samsung de Exynos 8-chipset gebruikt. Deze wordt ook gebruikt in sommige exemplaren van de Galaxy S7.

Ter ondersteuning krijgt de Galaxy S7 Mini als het goed is 3 GB werkgeheugen. De camera zou foto’s maken in 12 megapixel. De Samsung Galaxy S7 Mini zou wel een redelijk dikke telefoon worden, met een dikte van 9,9 millimeter. Het is afwachten of Samsung daar mee weg komt, al is het niet ondenkbaar als de Galaxy S7 Mini voor de rest lekker compact blijft.

iPhone SE

Apple kondigt aanstaande maandag als het goed is de iPhone SE aan, waarmee de Galaxy S7 Mini dus de concurrentie moet aangaan. Deze Apple-smartphone kun je het best zien als een mix tussen de iPhone 5C en iPhone 6. Qua prijs wordt hij onder iPhone 6 geplaatst, maar hij heeft wel dezelfde specificaties.

Het scherm van deze telefoon krijgt een formaat van 4 inch, waarmee Apple een grote doelgroep hoopt aan te spreken die het liefste nog een kleine, compacte smartphone heeft. Het is nog onbekend welke processor Apple in de iPhone SE stopt, de A8 van de iPhone 6 of de A9 van de iPhone 6S. De batterij krijgt waarschijnlijk een inhoud van 1642 mAh.

Maandag volgt er waarschijnlijk meer informatie over de prijs, specificaties en het uiterlijk van de iPhone SE. De Samsung Galaxy S7 Mini wordt waarschijnlijk in het tweede kwartaal aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Dominick Viëtor -

      Klopt inderdaad, daar waren wel veel geruchten over maar dat toestel is nooit gekomen. Dat heb ik even wat verduidelijkt in de tekst 🙂

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters