‘Samsung Galaxy S7 Mini moet concurreren met iPhone SE’

Het is geen verrassing dat Samsung aan een minivariant van de Galaxy S7 werkt. Van veel van zijn voorgangers kwam er ook een kleine variant uit. Deze leek qua uiterlijk veel op zijn grote broer, maar kon qua specificaties nooit ook maar überhaupt de veters strikken van het vlaggenschip.

De Galaxy S5 mini was Samsung's laatste mini
De Galaxy S5 mini was Samsung’s laatste mini

Samsung wil dat met de Galaxy S7 Mini anders doen. Het lijkt de bedoeling te zijn dat deze telefoon wordt volgestopt met goede hardware, beweert het Taiwanese Apple Daily.

Samsung Galaxy S7 Mini specificaties

Zo zou het scherm een formaat van 4,6 inch krijgen met een HD-resolutie van 1280×720 pixels. In de smartphone zit waarschijnlijk dezelfde Snapdragon 820-processor als in de gewone Galaxy S7, al is het ook mogelijk dat Samsung de Exynos 8-chipset gebruikt. Deze wordt ook gebruikt in sommige exemplaren van de Galaxy S7.

Ter ondersteuning krijgt de Galaxy S7 Mini als het goed is 3 GB werkgeheugen. De camera zou foto’s maken in 12 megapixel. De Samsung Galaxy S7 Mini zou wel een redelijk dikke telefoon worden, met een dikte van 9,9 millimeter. Het is afwachten of Samsung daar mee weg komt, al is het niet ondenkbaar als de Galaxy S7 Mini voor de rest lekker compact blijft.

iPhone SE

Apple kondigt aanstaande maandag als het goed is de iPhone SE aan, waarmee de Galaxy S7 Mini dus de concurrentie moet aangaan. Deze Apple-smartphone kun je het best zien als een mix tussen de iPhone 5C en iPhone 6. Qua prijs wordt hij onder iPhone 6 geplaatst, maar hij heeft wel dezelfde specificaties.

Het scherm van deze telefoon krijgt een formaat van 4 inch, waarmee Apple een grote doelgroep hoopt aan te spreken die het liefste nog een kleine, compacte smartphone heeft. Het is nog onbekend welke processor Apple in de iPhone SE stopt, de A8 van de iPhone 6 of de A9 van de iPhone 6S. De batterij krijgt waarschijnlijk een inhoud van 1642 mAh.

Maandag volgt er waarschijnlijk meer informatie over de prijs, specificaties en het uiterlijk van de iPhone SE. De Samsung Galaxy S7 Mini wordt waarschijnlijk in het tweede kwartaal aangekondigd.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters