Samsung Galaxy S7 ontwerp blootgelegd in persrenders

De Samsung Galaxy S7 zal waarschijnlijk de belangrijkste lancering van het aankomende Mobile World Congress worden. Nieuwe plaatjes van het toestel laten zien dat hij waarschijnlijk erg op de Galaxy S6 zal gaan lijken.

De Galaxy S op het Mobile World Congress

Samsung's teaser laat weinig aan de verbeelding over
Samsung’s teaser laat weinig aan de verbeelding over

Het Mobile World Congress, ’s werelds grootste telecombeurs die ieder jaar in Barcelona gehouden wordt, was de afgelopen twee jaar de plek waar Samsung zijn nieuwe Galaxy S-smartphone liet zien. Inmiddels is het vrijwel zeker dat dat ook dit jaar zal gebeuren: gisteren verstuurde Samsung uitnodigingen voor een persevenement op 21 februari en liet het een teaser zien onder de nietsverhullende hashtag #TheNextGalaxy. Om 7 uur ’s avonds op zondag 21 februari zal de presentatie van Samsung’s nieuwe topsmartphone beginnen.

Galaxy S7 ontwerp

Betrouwbare ‘twitter-leaker’ @EVleaks heeft twee nieuwe plaatjes getoond die het vermoeden bevestigen dat de Galaxy S7 erg op zijn voorganger gaat lijken. We zien een Galaxy S7 en een groter Edge-model met een vorm die erg lijkt op die van Samsung’s huidige vlaggenschip. Het grootste verschil lijkt de licht gekromde achterkant te zijn; die is in de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge nog helemaal vlak. Naast de camera zien we een flitsertje en een sensor die er iets anders uitziet dan de hartslagmeter van de Galaxy S6. Wat de functie van die sensor is, is nog niet bekend. Maar het zou goed kunnen dat het wederom een hartslagmeter is met een iets ander uiterlijk.

Specificaties

Evan Blass, zoals de Twitteraar heet, linkt naar VentureBeat voor meer informatie over de Galaxy S7. Die website beweert dat het apparaat waterdicht wordt, dat hij in tegenstelling tot de Galaxy S6 weer met micro sd-kaartjes overweg kan en dat hij op de markt zal komen met een Exynos 8 Octa 8890-chip van Samsung of een Snapdragon 820-processor van Qualcomm. Die keuze zou per regio verschillen; een strategie die Samsung vaker gevolgd heeft. De camera zou een resolutie van 12 megapixel krijgen, een kleine downgrade tegenover de Galaxy S6. Het diafragma zou met f/1.7 juist groter worden, waardoor het toestel meer licht kan opvangen en betere foto’s in het donker moet maken.

Hoewel het ontwerp van de Galaxy S7 redelijk vast lijkt te staan, gaan er over de specificaties nog wat tegenstrijdige geruchten. Zo berichtten wij eerder juist dat de S7 geen geheugenkaartslot zou krijgen. Samsung’s presentatie over drie weken zal kortom niet helemaal zonder verrassingen zijn. Natuurlijk is All About Phones bij die presentatie aanwezig en hopen we zo snel mogelijk een hands-on van de nieuwe smartphone te kunnen publiceren.

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters