Samsung Galaxy S7 ontwerp blootgelegd in persrenders

De Samsung Galaxy S7 zal waarschijnlijk de belangrijkste lancering van het aankomende Mobile World Congress worden. Nieuwe plaatjes van het toestel laten zien dat hij waarschijnlijk erg op de Galaxy S6 zal gaan lijken.

De Galaxy S op het Mobile World Congress

Samsung's teaser laat weinig aan de verbeelding over
Samsung’s teaser laat weinig aan de verbeelding over

Het Mobile World Congress, ’s werelds grootste telecombeurs die ieder jaar in Barcelona gehouden wordt, was de afgelopen twee jaar de plek waar Samsung zijn nieuwe Galaxy S-smartphone liet zien. Inmiddels is het vrijwel zeker dat dat ook dit jaar zal gebeuren: gisteren verstuurde Samsung uitnodigingen voor een persevenement op 21 februari en liet het een teaser zien onder de nietsverhullende hashtag #TheNextGalaxy. Om 7 uur ’s avonds op zondag 21 februari zal de presentatie van Samsung’s nieuwe topsmartphone beginnen.

Galaxy S7 ontwerp

Betrouwbare ‘twitter-leaker’ @EVleaks heeft twee nieuwe plaatjes getoond die het vermoeden bevestigen dat de Galaxy S7 erg op zijn voorganger gaat lijken. We zien een Galaxy S7 en een groter Edge-model met een vorm die erg lijkt op die van Samsung’s huidige vlaggenschip. Het grootste verschil lijkt de licht gekromde achterkant te zijn; die is in de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge nog helemaal vlak. Naast de camera zien we een flitsertje en een sensor die er iets anders uitziet dan de hartslagmeter van de Galaxy S6. Wat de functie van die sensor is, is nog niet bekend. Maar het zou goed kunnen dat het wederom een hartslagmeter is met een iets ander uiterlijk.

Specificaties

Evan Blass, zoals de Twitteraar heet, linkt naar VentureBeat voor meer informatie over de Galaxy S7. Die website beweert dat het apparaat waterdicht wordt, dat hij in tegenstelling tot de Galaxy S6 weer met micro sd-kaartjes overweg kan en dat hij op de markt zal komen met een Exynos 8 Octa 8890-chip van Samsung of een Snapdragon 820-processor van Qualcomm. Die keuze zou per regio verschillen; een strategie die Samsung vaker gevolgd heeft. De camera zou een resolutie van 12 megapixel krijgen, een kleine downgrade tegenover de Galaxy S6. Het diafragma zou met f/1.7 juist groter worden, waardoor het toestel meer licht kan opvangen en betere foto’s in het donker moet maken.

Hoewel het ontwerp van de Galaxy S7 redelijk vast lijkt te staan, gaan er over de specificaties nog wat tegenstrijdige geruchten. Zo berichtten wij eerder juist dat de S7 geen geheugenkaartslot zou krijgen. Samsung’s presentatie over drie weken zal kortom niet helemaal zonder verrassingen zijn. Natuurlijk is All About Phones bij die presentatie aanwezig en hopen we zo snel mogelijk een hands-on van de nieuwe smartphone te kunnen publiceren.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters