‘Samsung Galaxy S6 en Galaxy S7 kampen met vervelende bug’

Steeds meer gebruikers van het Samsung Galaxy S6 en Galaxy S7 toetsenbord kampen met een opvallend probleem. Samsung’s toetsenbord vertoont namelijk binnen de standaard mail-app vreemd verdrag.

Samsung Galaxy S7 toetsenbord

Steeds meer gebruikers melden op het internet dat Samsung’s toetsenbord met problemen kampt wanneer je een mailtje typt binnen de standaard mail-app van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S7. Het probleem is vrij specifiek. Toch kan behoorlijk vervelend zijn, vooral als je in het Engels typt.

Problemen

De problemen spelen vooral op wanneer je samentrekkingen gebruikt. Denk daarbij vooral aan de Engelse samentrekkingen, zoals I’m (in plaats van I am). Om de een of andere reden vervangt het toetsenbord dan automatisch het aanhalingsteken met een dubbel aanhalingsteken. Daarnaast worden er extra letters aan woorden toegevoegd. Wanneer je bijvoorbeeld het woord ‘automatisch’ typt dan wordt er soms opeens een extra ‘a’ aan toegevoegd, waardoor je ‘Aautomatisch’ krijgt. Het vreemde aan deze bug is dat het ook kan gebeuren wanneer je autocorrect uitzet.

Oplossingen

Voor sommige gebruikers werkt het dubbel klikken en hoofdletters helemaal niet meer. Het opnieuw opstarten van de Galaxy S6 of Galaxy S7 lijkt niet te helpen. Je kunt het probleem echter wel oplossen door een ander toetsenbord te gebruiken, zoals Google Keyboard of SwiftKey. Dergelijke toetsenborden kun je in de Play Store downloaden, of via je instellingen inschakelen onder ‘Taal en Invoer’.

Oorzaak

Het is onduidelijk waar het vreemde gedrag van het toetsenbord vandaan komt, gezien de problemen pas sinds een paar dagen opspelen. Bovendien is het ongebruikelijk dat dergelijke problemen ook enkel opspelen binnen een specifieke app. Samsung heeft nog niet officieel gereageerd, maar naar verwachting zal de smartphonefabrikant een update uitrollen om de problemen op te lossen.

Bron: Android Central

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters