‘Samsung Galaxy S6 en Galaxy S7 kampen met vervelende bug’

Steeds meer gebruikers van het Samsung Galaxy S6 en Galaxy S7 toetsenbord kampen met een opvallend probleem. Samsung’s toetsenbord vertoont namelijk binnen de standaard mail-app vreemd verdrag.

Samsung Galaxy S7 toetsenbord

Steeds meer gebruikers melden op het internet dat Samsung’s toetsenbord met problemen kampt wanneer je een mailtje typt binnen de standaard mail-app van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S7. Het probleem is vrij specifiek. Toch kan behoorlijk vervelend zijn, vooral als je in het Engels typt.

Problemen

De problemen spelen vooral op wanneer je samentrekkingen gebruikt. Denk daarbij vooral aan de Engelse samentrekkingen, zoals I’m (in plaats van I am). Om de een of andere reden vervangt het toetsenbord dan automatisch het aanhalingsteken met een dubbel aanhalingsteken. Daarnaast worden er extra letters aan woorden toegevoegd. Wanneer je bijvoorbeeld het woord ‘automatisch’ typt dan wordt er soms opeens een extra ‘a’ aan toegevoegd, waardoor je ‘Aautomatisch’ krijgt. Het vreemde aan deze bug is dat het ook kan gebeuren wanneer je autocorrect uitzet.

Oplossingen

Voor sommige gebruikers werkt het dubbel klikken en hoofdletters helemaal niet meer. Het opnieuw opstarten van de Galaxy S6 of Galaxy S7 lijkt niet te helpen. Je kunt het probleem echter wel oplossen door een ander toetsenbord te gebruiken, zoals Google Keyboard of SwiftKey. Dergelijke toetsenborden kun je in de Play Store downloaden, of via je instellingen inschakelen onder ‘Taal en Invoer’.

Oorzaak

Het is onduidelijk waar het vreemde gedrag van het toetsenbord vandaan komt, gezien de problemen pas sinds een paar dagen opspelen. Bovendien is het ongebruikelijk dat dergelijke problemen ook enkel opspelen binnen een specifieke app. Samsung heeft nog niet officieel gereageerd, maar naar verwachting zal de smartphonefabrikant een update uitrollen om de problemen op te lossen.

Bron: Android Central

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Anoniem -

  Hier ook een gelijksoortig probleem. Vaak bij het typen van mn email. Of dit nou in een app gebeurd of in google chrome. Laatst ook met het typen van cijfers, heel raar.. laatst update gehad maar niet opgelost. Gebeurt overigens niet met overmaat ofzo.

 2. Linnepin -

  Geen last van het toetsenbord, maar bij mij werkt de schermrotatie opeens niet meer. Zijn er meer die hier last van hebben? Of is er iemand die weet hoe ik dit kan verhelpen?

  Linnepin

 3. Manoli -

  Ik heb er wel eens last van gehad vooral het dubbelklikken op een woord. Verder heb ik het een enkele keer meegemaakt dat een woord anders neer kwam, maar eigenlijk heb ik er geen last van

 4. Erik -

  Heb er zelf ook last van.
  Tijdens het typen corigeert hij constant de tekst naar iets raars. En happert ie met enige regelmaat.
  Het probleem doet zich niet alleen voor bij de standaard mail app. Maar ook bij whatsapp en outlook.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters