‘Samsung Galaxy S7 wordt goedkoper dan voorganger’

Het is mogelijk dat de Samsung Galaxy S7 10 procent goedkoper wordt dan zijn voorganger. Dit zou betekenen dat het toekomstige vlaggenschip van Samsung een adviesprijs krijgt van rond de 600 euro.

'Samsung Galaxy S7 krijgt usb type-c poort' samsung galaxy s6 edge review right

Deze voorspelling is gedaan door Pan Jiutang, een Chinese smartphone-analist. Door tegenvallende kwartaalcijfers zou Samsung zijn toekomstige vlaggenschip volgens hem goedkoper in de markt willen plaatsen dan zijn concurrenten.

Samsung is niet tevreden over de verkoopcijfers van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Daarom heeft de fabrikant de toestellen in prijs laten dalen om de verkoop op gang te houden. Samsungs verkoopcijfers zijn vooral gedaald dankzij het succes van andere bedrijven, zoals Apple. Ook heeft de fabrikant last van merken als Xiaomi en Lenovo. De toptelefoons van deze fabrikanten zijn betaalbaarder dan die van Samsung.

Door de Galaxy S7 10 procent goedkoper aan te bieden, kan het bedrijf beter concurreren met andere fabrikanten als LG, Sony, HTC en Apple. Volgens Jiutang zal dit zeker in Azië het verschil maken. Dit komt omdat de smartphonemarkt in dat deel van de wereld veel prijsgevoeliger ligt dan in Europa.

Voor nu is er nog niet veel bekend over de Samsung Galaxy S7. Er zijn wel geruchten die de ronde doen. Zo zou het toestel eerder gelanceerd worden dan gebruikelijk. Lees daarover dit artikel waarin we alle speculaties bespreken.

Bron: The Times of India

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters