'Samsung Galaxy S7 wordt van magnesium en glas'

De Samsung Galaxy S7 zal waarschijnlijk pas in 2016 op de markt komen, maar de geruchtenmolen over de smartphone draait al op volle toeren. De nieuwste informatie suggereert dat de Galaxy S7 een behuizing gaat krijgen die deels van magnesium is.

Eerste geruchten over Samsung Galaxy S7: hij komt eerder dan gedacht galaxy s7 rotatory camera
Een fan-concept van de Galaxy S7

De afgelopen weken is al heel wat bekend geworden over de Galaxy S7, bijvoorbeeld dat hij in januari aangekondigd zou worden en dat hij uitgerust wordt met een Snapdragon 820-processor. Dat betekent trouwens niet dat er geen Exynos-versie komt: ook de nog onaangekondigde Exynos 8890-chipset zou voor de Galaxy S7 bedoeld zijn. Verder weten we dat de telefoon een usb-c poort krijgt en wordt er gesproken van een 5,7-inch scherm.

De nieuwste informatie over het toestel is dat het ontwerp van glas en metaal dat we van de S6 kennen behouden blijft, maar dat Samsung wel overstapt naar een nieuw soort metaal. Het aluminium dat Samsung nu gebruikt zou ingeruild worden voor magnesium, volgens een bron uit China. Dat meldt GforGames. Het voordeel van dit materiaal zou zijn dat het bijzonder licht en sterk is, waardoor de Galaxy S7 minder snel last zou hebben van valschade.

Tegelijkertijd meldt Galaxy Club dat Samsung een patent gepubliceerd heeft voor een eigen versie van force touch. De techniek, die in april 2014 gepatenteerd werd, moet ervoor zorgen dat een hardere aanraking van het scherm resulteert in een sterker signaal. Dat sterkere signaal kan vervolgens gebruikt worden om bijvoorbeeld een hoofdletter te typen in plaats van een kleine letter. Vermoed wordt dat deze techniek mogelijk in de Galaxy S7 terecht zal komen.

Samsung force touch patent 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters