'Samsung Galaxy S7 wordt van magnesium en glas'

De Samsung Galaxy S7 zal waarschijnlijk pas in 2016 op de markt komen, maar de geruchtenmolen over de smartphone draait al op volle toeren. De nieuwste informatie suggereert dat de Galaxy S7 een behuizing gaat krijgen die deels van magnesium is.

Eerste geruchten over Samsung Galaxy S7: hij komt eerder dan gedacht galaxy s7 rotatory camera
Een fan-concept van de Galaxy S7

De afgelopen weken is al heel wat bekend geworden over de Galaxy S7, bijvoorbeeld dat hij in januari aangekondigd zou worden en dat hij uitgerust wordt met een Snapdragon 820-processor. Dat betekent trouwens niet dat er geen Exynos-versie komt: ook de nog onaangekondigde Exynos 8890-chipset zou voor de Galaxy S7 bedoeld zijn. Verder weten we dat de telefoon een usb-c poort krijgt en wordt er gesproken van een 5,7-inch scherm.

De nieuwste informatie over het toestel is dat het ontwerp van glas en metaal dat we van de S6 kennen behouden blijft, maar dat Samsung wel overstapt naar een nieuw soort metaal. Het aluminium dat Samsung nu gebruikt zou ingeruild worden voor magnesium, volgens een bron uit China. Dat meldt GforGames. Het voordeel van dit materiaal zou zijn dat het bijzonder licht en sterk is, waardoor de Galaxy S7 minder snel last zou hebben van valschade.

Tegelijkertijd meldt Galaxy Club dat Samsung een patent gepubliceerd heeft voor een eigen versie van force touch. De techniek, die in april 2014 gepatenteerd werd, moet ervoor zorgen dat een hardere aanraking van het scherm resulteert in een sterker signaal. Dat sterkere signaal kan vervolgens gebruikt worden om bijvoorbeeld een hoofdletter te typen in plaats van een kleine letter. Vermoed wordt dat deze techniek mogelijk in de Galaxy S7 terecht zal komen.

Samsung force touch patent 
Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters