‘Samsung Galaxy S8 en S8+ krijgen 1000fps slow motion camera’

Het lijkt bijna bij alles tot een competitie te komen tussen de Apple en Samsung vlaggenschip toestellen. Wie het nieuws in de mobiele wereld een beetje volgt zal het opvallen dat er bijna elke dag wel een gerucht opduikt over de iPhone 8 of Galaxy S8. Je zou bijna denken dat de twee bedrijven bezig zijn met een wedstrijd “wie de meeste geruchten kan genereren”. Vandaag is Samsung weer aan zet met geruchten over de camera van de Samsung Galaxy S8 en S8+. Deze zouden capabel zijn om ultra slow motion 1000fps videobeelden te schieten.

Slow motion Galaxy S8 en Xperia XZ toestellen vergelijkbaar

Samsung Galaxy slow motionDe slow motion video’s van de Galaxy S8 toestellen zouden vergelijkbaar zijn met die van Sony’s Xperia XZs en XZ Premium smartphones. Bij de Sony toestellen worden de beelden mogelijk gemaakt door de Motion Eye camera met een IMX400 lens. Samsung zou echter niet van dezelfde lens gebruik maken, maar in plaats daarvan een andere oplossing gebruiken.

Andere oplossing, maar wel vergelijkbare setup

Hoewel Samsung een andere oplossing zou gebruiken, is het aannemelijk dat het bedrijf een soortgelijke setup zal hanteren als bij de Xperia XZ telefoons. Dat betekent dat er hoogst waarschijnlijk tussen de camera sensor en het component dat de beelden verwerkt, een bepaald DRAM opslag component zal zitten. Omdat normale videobeelden meestal 24 frames per seconde hebben, zijn de 1000 frames van de slowmotion beelden een overbelasting voor de verwerking. Daarom is het nodig de beelden eerst ergens op te slaan, voordat ze verder verwerkt kunnen worden.

Voorcamera krijgt autofocus

Ook de selfiecamera van de S8 dook op in de geruchten. Hoewel deze een 8 megapixel lens zou houden, zou de camera wel een autofocus upgrade krijgen. Naast de lens om foto’s te schieten zou er aan de voorkant ook een 3.7 megapixel lens komen als irisscanner.

Bron: SamMobile

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters