‘Samsung Galaxy S8 en S8+ krijgen 1000fps slow motion camera’

Het lijkt bijna bij alles tot een competitie te komen tussen de Apple en Samsung vlaggenschip toestellen. Wie het nieuws in de mobiele wereld een beetje volgt zal het opvallen dat er bijna elke dag wel een gerucht opduikt over de iPhone 8 of Galaxy S8. Je zou bijna denken dat de twee bedrijven bezig zijn met een wedstrijd “wie de meeste geruchten kan genereren”. Vandaag is Samsung weer aan zet met geruchten over de camera van de Samsung Galaxy S8 en S8+. Deze zouden capabel zijn om ultra slow motion 1000fps videobeelden te schieten.

Slow motion Galaxy S8 en Xperia XZ toestellen vergelijkbaar

Samsung Galaxy slow motionDe slow motion video’s van de Galaxy S8 toestellen zouden vergelijkbaar zijn met die van Sony’s Xperia XZs en XZ Premium smartphones. Bij de Sony toestellen worden de beelden mogelijk gemaakt door de Motion Eye camera met een IMX400 lens. Samsung zou echter niet van dezelfde lens gebruik maken, maar in plaats daarvan een andere oplossing gebruiken.

Andere oplossing, maar wel vergelijkbare setup

Hoewel Samsung een andere oplossing zou gebruiken, is het aannemelijk dat het bedrijf een soortgelijke setup zal hanteren als bij de Xperia XZ telefoons. Dat betekent dat er hoogst waarschijnlijk tussen de camera sensor en het component dat de beelden verwerkt, een bepaald DRAM opslag component zal zitten. Omdat normale videobeelden meestal 24 frames per seconde hebben, zijn de 1000 frames van de slowmotion beelden een overbelasting voor de verwerking. Daarom is het nodig de beelden eerst ergens op te slaan, voordat ze verder verwerkt kunnen worden.

Voorcamera krijgt autofocus

Ook de selfiecamera van de S8 dook op in de geruchten. Hoewel deze een 8 megapixel lens zou houden, zou de camera wel een autofocus upgrade krijgen. Naast de lens om foto’s te schieten zou er aan de voorkant ook een 3.7 megapixel lens komen als irisscanner.

Bron: SamMobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

OnePlus 5T pers

OnePlus 5T is officieel onthuld: gloednieuw design, vertrouwde prijskaartje lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Verrassing: Samsung brengt niet twee, maar drie Galaxy S9-modellen uit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters