‘Nieuwe details Samsung Galaxy S8 gelekt’

Een Koreaanse bron heeft vandaag nieuwe informatie over de onaangekondigde Samsung Galaxy S8 gelekt.

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8
De Samsung Galaxy Note 7

In februari volgend jaar zal Samsung hoogstwaarschijnlijk de opvolger van de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge aan gaan kondigen, de Samsung Galaxy S8. Kan de Koreaanse smartphonefabrikant na de ongelukkige Galaxy Note 7 lancering het vertrouwen van de consument terugwinnen? Na een toch nog zeer succesvol 2016 hoeft Samsung zich geen zorgen te maken, maar een klapper kan het bedrijf zeker gebruiken. Vandaag is er nieuwe informatie over het aankomende vlaggenschip opgedoken.

Geen homeknop

Eerdere geruchten wezen er op dat er slechts een variant komt, met gebogen randen. Naar verluidt heeft het onaangekondigde vlaggenschip een 4K scherm voor virtual reality. Vandaag zijn er meer vermeende details gelekt die ons een beter beeld geven van hoe het toestel er misschien uit gaat zien. Volgens ETNews heeft de Samsung Galaxy S8 namelijk geen homeknop, en zit de vingerprintscanner rechtstreeks in het scherm verwerkt. Apple zou naar verluidt met een vergelijkbare oplossing werken.

Bijzonder scherm

De Galaxy S8 krijgt dus een scherm met gebogen randen, net zoals de Galaxy Note 7. Nieuwe geruchten wijzen er echter op dat de Koreaanse fabrikant met de Galaxy S8 nog een stapje verder gaat. Naar verluidt zal het scherm van het nieuwe vlaggenschip namelijk de complete voorkant van het toestel bedekken, dus ook in de hoogte. Een ding is zeker: Samsung zou daarmee hoge ogen kunnen gooien. Het is een soort drastische verandering van de norm die je anno 2016 nog zelden terugziet binnen de smartphonemarkt.

Dubbele camera

De bron van ETNews suggereert ook dat Samsung dit keer voor een dubbele camera gaat. De fabrikant zou er op dit moment nog over twijfelen of er twee complete camera’s gebruikt gaan worden, of dat elk van de twee sensoren een aparte functie vervult. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop de camera’s van de Huawei P9 werken.

Bron: ETNews

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters