‘Nieuwe details Samsung Galaxy S8 gelekt’

Een Koreaanse bron heeft vandaag nieuwe informatie over de onaangekondigde Samsung Galaxy S8 gelekt.

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8
De Samsung Galaxy Note 7

In februari volgend jaar zal Samsung hoogstwaarschijnlijk de opvolger van de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge aan gaan kondigen, de Samsung Galaxy S8. Kan de Koreaanse smartphonefabrikant na de ongelukkige Galaxy Note 7 lancering het vertrouwen van de consument terugwinnen? Na een toch nog zeer succesvol 2016 hoeft Samsung zich geen zorgen te maken, maar een klapper kan het bedrijf zeker gebruiken. Vandaag is er nieuwe informatie over het aankomende vlaggenschip opgedoken.

Geen homeknop

Eerdere geruchten wezen er op dat er slechts een variant komt, met gebogen randen. Naar verluidt heeft het onaangekondigde vlaggenschip een 4K scherm voor virtual reality. Vandaag zijn er meer vermeende details gelekt die ons een beter beeld geven van hoe het toestel er misschien uit gaat zien. Volgens ETNews heeft de Samsung Galaxy S8 namelijk geen homeknop, en zit de vingerprintscanner rechtstreeks in het scherm verwerkt. Apple zou naar verluidt met een vergelijkbare oplossing werken.

Bijzonder scherm

De Galaxy S8 krijgt dus een scherm met gebogen randen, net zoals de Galaxy Note 7. Nieuwe geruchten wijzen er echter op dat de Koreaanse fabrikant met de Galaxy S8 nog een stapje verder gaat. Naar verluidt zal het scherm van het nieuwe vlaggenschip namelijk de complete voorkant van het toestel bedekken, dus ook in de hoogte. Een ding is zeker: Samsung zou daarmee hoge ogen kunnen gooien. Het is een soort drastische verandering van de norm die je anno 2016 nog zelden terugziet binnen de smartphonemarkt.

Dubbele camera

De bron van ETNews suggereert ook dat Samsung dit keer voor een dubbele camera gaat. De fabrikant zou er op dit moment nog over twijfelen of er twee complete camera’s gebruikt gaan worden, of dat elk van de twee sensoren een aparte functie vervult. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop de camera’s van de Huawei P9 werken.

Bron: ETNews

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters