‘Zo scoort processor Samsung Galaxy S8 vergeleken met Galaxy S7’

Qualcomm’s Snapdragon 835 is dit jaar de aangewezen processor voor high end smartphones. Het is ook hoogst waarschijnlijk de chipset die we zullen vinden in de nieuwe Samsung Galaxy S8 modellen. Onlangs verscheen de processor in een Geekbench score van een Android toestel met 4GB RAM. De score kwam overeen met die van de processor in de huidige Samsung Galaxy S7.

Snapdragon 835: betere regulering energieconsumptie

Asus Snapdragon 835De nieuwe Snapdragon processor combineert acht kernen, maar is niet alleen een krachtpatser. Er is gefocust op een ideale balans tussen energieverbruik en prestatie. Praktisch betekent dit, dat de chipset ervoor zou moeten zorgen dat toestellen minder snel oververhit zullen raken en dat de levensduur van batterijen verlengd wordt. Ook zouden bepaalde processen, zoals virtual reality, meer soepel moeten verlopen.

Galaxy S8 processor krijgt dezelfde score als Galaxy S7

Het nadeel van een focus op energie regulatie en niet zozeer op power, zou als resultaat een lagere benchmark score kunnen opleveren. Dit lijkt bij de Snapdragon 835 op het eerste gezicht echter niet het geval te zijn. De prestaties van het Snapdragon toestel werden gemeten bij een kloksnelheid van 1.9GHz. Bij de single-core test scoorde het toestel 2004 punten. De topscore van een Android toestel bij Geekbench voor een single-core test is op het moment 1785. De score werd behaald door een Galaxy S7 toestel met een Snapdragon 820 bij een kloksnelheid van 1.6GHz. Wanneer rekening wordt gehouden met het verschil in kloksnelheid, zijn de scores van beide toestellen vergelijkbaar.

Samsung Galaxy S8 efficiënter dan Galaxy S7

De vergelijkbare score zou betekenen dat de Galaxy S8 hetzelfde zou presteren als de S7. Met het verschil dat het energieverbruik beter wordt gereguleerd. Ook zou de Snapdragon 835 voor betere graphics moeten zorgen en onder andere voor een betere optimalisatie voor virtual reality. Uiteraard zijn dit voorzichtige eerste resultaten. De scores zullen pas echt indruk maken, wanneer deze worden verkregen met een toestel uit de winkel.

Bron: Geekbench

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters