‘Samsung verwacht grote vraag Galaxy S8, produceert meer exemplaren dan Galaxy S7’

Samsung’s eerste batch van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ is een stuk groter dan die van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge.

Apple en Samsung

Samsung Galaxy S8 plusZowel Apple als Samsung hebben veel vertrouwen in hun volgende vlaggenschepen. Apple begint al twee maanden eerder met de massaproductie van de iPhone 8 om de verwachte vraag bij te kunnen benen. Het vlaggenschip van de techgigant introduceert een volledig nieuw ontwerp en interessante functies. Vandaag blijkt dat ook Samsung veel verwacht van de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8+.

Samsung Galaxy S8

Dat is ook niet zo gek. De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge verbraken vorig jaar verschillende records. Toen werden er initieel 12 miljoen exemplaren van de vlaggenschepen geproduceerd, voor de eerste lading. Dit jaar heeft de Koreaanse smartphonefabrikant naar verluidt de productie flink opgeschroefd. Samsung heeft zijn orders aan leveranciers namelijk met 40% verhoogd. Uiteindelijk zal het 17 miljoen exemplaren klaar hebben voor de lancering van de vlaggenschepen.

Samsung Galaxy S8+

Waar vorig jaar de Galaxy S7 Edge een stuk populairder was dan de ‘normale’ Galaxy S7, zal dat verschil dit jaar kleiner zijn. Deze keer hebben beide modellen namelijk gebogen schermranden. Naar verluidt heeft Samsung 10 miljoen panelen voor de Galaxy S8 besteld, en 6 miljoen panelen voor de Galaxy S8+. Samsung heeft als doelstelling om maar liefst 60 miljoen exemplaren van de Galaxy S8 te verkopen, in plaats van 48 miljoen voor de Galaxy S7 en 45 miljoen voor de Galaxy S6. Het zal vooral meespelen dat consumenten die de Galaxy Note 7 wilden aanschaffen nu geïnteresseerd zijn in de Galaxy S8+.

OLED panelen

Een bron binnen de industrie meldt dat Samsung wellicht expres meer schermen heeft besteld dan het aanvankelijk nodig zal hebben. Later dit jaar zal Apple de OLED iPhone 8 uitbrengen, en wordt het lastiger om genoeg panelen te bemachtigen. Chinese smartphonefabrikanten gaan zelfs een consortium vormen om hun eigen panelen te kunnen produceren.

Bron: The Investor

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters