Accuduur: Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ vergeleken met iPhone 7

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ zijn officieel onthuld. Maar hoe zit het met de accuduur van beide vlaggenschepen? We vergelijken de statistieken met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+

Samsung heeft dan eindelijk de Galaxy S8 en Galaxy S8+ onthuld. Beide vlaggenschepen vallen natuurlijk op door hun grote schermen. De 5.8-inch Galaxy S8 en de 6.2-inch Galaxy S8+ blijven door de zeer dunne schermranden toch compact. Hetzelfde formaat, maar met meer scherm. Wat wil je nog meer? Nou, een goede accuduur. Een groter scherm vergt immers ook meer energie.

Accuduur

De Galaxy S8 heeft een 3000mAh batterij, de Galaxy S8 moet het met 3500mAh doen. Dat is vrij weinig voor zulke grote schermen, en op papier dus vrij zorgwekkend. Gelukkig hoeven we ons geen zorgen te maken. Althans, als we de officiële statistieken van Samsung moeten geloven. Dankzij de zuinige 2960 x 1440 AMOLED panelen en de efficiëntere 10nm chipsets kom je de dag met gemak door. De accuduur zal je niet omver blazen, maar nu je smartphones razendsnel op kunt laden is dat geen ramp.

Samsung Galaxy S8 accuduur

Op safe spelen

Voorlopig moeten we het doen met de informatie van Samsung. Binnenkort kunnen we je vertellen hoe lang het toestel echt mee gaat, wanneer we er zelf voor een langere tijd mee hebben kunnen spelen. Het is in ieder geval een vlak waarop Samsung op safe speelt. Het Galaxy Note 7-fiasco zullen we niet snel vergeten. De Koreaanse fabrikant heeft dan ook uitgebreide maatregelen genomen om dergelijke problemen te voorkomen. Wordt de Samsung Galaxy S8 jouw volgende toestel?

Bron: Samsung, Apple

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters