Accuduur: Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ vergeleken met iPhone 7

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ zijn officieel onthuld. Maar hoe zit het met de accuduur van beide vlaggenschepen? We vergelijken de statistieken met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+

Samsung heeft dan eindelijk de Galaxy S8 en Galaxy S8+ onthuld. Beide vlaggenschepen vallen natuurlijk op door hun grote schermen. De 5.8-inch Galaxy S8 en de 6.2-inch Galaxy S8+ blijven door de zeer dunne schermranden toch compact. Hetzelfde formaat, maar met meer scherm. Wat wil je nog meer? Nou, een goede accuduur. Een groter scherm vergt immers ook meer energie.

Accuduur

De Galaxy S8 heeft een 3000mAh batterij, de Galaxy S8 moet het met 3500mAh doen. Dat is vrij weinig voor zulke grote schermen, en op papier dus vrij zorgwekkend. Gelukkig hoeven we ons geen zorgen te maken. Althans, als we de officiële statistieken van Samsung moeten geloven. Dankzij de zuinige 2960 x 1440 AMOLED panelen en de efficiëntere 10nm chipsets kom je de dag met gemak door. De accuduur zal je niet omver blazen, maar nu je smartphones razendsnel op kunt laden is dat geen ramp.

Samsung Galaxy S8 accuduur

Op safe spelen

Voorlopig moeten we het doen met de informatie van Samsung. Binnenkort kunnen we je vertellen hoe lang het toestel echt mee gaat, wanneer we er zelf voor een langere tijd mee hebben kunnen spelen. Het is in ieder geval een vlak waarop Samsung op safe speelt. Het Galaxy Note 7-fiasco zullen we niet snel vergeten. De Koreaanse fabrikant heeft dan ook uitgebreide maatregelen genomen om dergelijke problemen te voorkomen. Wordt de Samsung Galaxy S8 jouw volgende toestel?

Bron: Samsung, Apple

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters