Drastische transformatie: check de eerste Samsung Galaxy S8 Active foto’s

Samsung gaat binnenkort de Samsung Galaxy S8 Active onthullen, een extra stevige variant van de Galaxy S8 met een grotere batterij. Maar hoe ziet het toestel eruit?

Samsung Galaxy S8 Active

Samsung brengt al sinds 2013 elk jaar een extra stevige versie van zijn vlaggenschepen uit. Het zijn modellen die wel tegen een stootje kunnen, vaak in tegenstelling tot de normale modellen.

Dat is natuurlijk al helemaal een probleem bij de Samsung Galaxy S8. Het gebrek aan schermranden geeft het toestel een strak uiterlijk, maar maakt het toestel ook ontzettend kwetsbaar.

Samsung Galaxy S8 Plus design Galaxy S8 Active
De standaard Samsung Galaxy S8

Vorig jaar was dat ook al een issue met de Galaxy S7 Edge. Hoe doe je dat met gebogen schermranden? Het antwoord was toen simpel. De Galaxy S7 Active was gebaseerd op de normale Galaxy S7-variant.

Dit jaar heeft elk model echter gebogen schermranden. Juist daarom is het zo interessant om te ontdekken waarmee de Koreaanse fabrikant dit jaar op de proppen komt.

De Samsung Galaxy S8 Active duikt steeds vaker op. Het is duidelijk dat een lancering er aan zit te komen. Daarbij horen natuurlijk ook gelekte foto’s. De afgelopen dagen zijn er meerdere foto’s van de Galaxy S8 Active gelekt.

Drastische transformatie

Zoals verwacht is de transformatie vrij drastisch. Hoe zorg je ervoor dat een 5.8-inch scherm een val van anderhalve meter overleeft? Precies, dikke schermranden.

Samsung Galaxy S8 Active

Daardoor heeft de Galaxy S8 Active bijna meer weg van de LG G6, dan van de normale Galaxy S8 zelf. De extra stevige smartphone voldoet aan militaire eisen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Motorola Moto Z Force.

De veranderingen blijven echter niet bij het design. de Active-serie is ook interessant vanwege zijn grotere accu’s. De Samsung Galaxy S7 Active heeft bijvoorbeeld een 4000 mAh batterij.

Samsung Galaxy S8 Active

Ter vergelijking: de normale Galaxy S7 heeft een 3000 mAh batterij. Dat is een flink verschil dus. Na het Galaxy Note 7-fiasco is de techgigant iets voorzichtiger met batterijen, dus dat blijft even afwachten.

Samsung Galaxy S8 Active

Voor de rest kun je op dezelfde specificaties rekenen als je gewend bent van de Samsung Galaxy S8. Wat vind jij van dit design? Het is zeker een interessante trade-off. Nu blijft het een kwestie van afwachten…

Bron: @Nique0201, via DroidHolic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ger -

    Ik heb nu een samsung S5 Active, als dit toestel in Nederland verkocht gaat worden, ga ik zeker de S8 Active kopen, een beer van een toestel….

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters