Samsung werkt aan Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+

Samsung is officieel begonnen met de ontwikkeling van Android Oreo voor de Samsung Galaxy S8 en de Galaxy S8+.

Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+

Samsung had de afgelopen jaren nou niet bepaald de beste reputatie als het om updates ging. Fragmentatie is lastig, zeker als je zoveel smartphones uitbrengt. Maar goed, het blijft de verantwoordelijkheid van de fabrikant.

Die verantwoordelijkheid gaat de Koreaanse techgigant in ieder geval nemen als het om de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ gaat.

Android Oreo komt eraan!

Volgens SamMobile is Samsung officieel begonnen met het klaarmaken van Android Oreo voor zijn vlaggenschepen. Logisch natuurlijk, maar toch is het fijn om die bevestiging te hebben.

De Oreo firmware-versie voor de Galaxy S8 draagt waarschijnlijk versienummer G950FXXU1BQI1. De Galaxy S8+ kan op G955FXXU1BQI1 rekenen.

Android 8.0 Oreo

Het is nog niet duidelijk wanneer Samsung de updates uit gaat rollen. Hopelijk gaat dat in de komende maanden gebeuren. Concurrenten zoals HTC, LG en Huawei hebben dat in ieder geval al wel beloofd.

Die kans is ook groot. De SDK voor ontwikkelaars is al een tijdje beschikbaar, dus de Koreaanse fabrikant is er waarschijnlijk al enkele maanden mee aan de slag geweest.

Eerst zien, dan geloven

De mid-range en low-end toestellen van Samsung zullen langer moeten wachten. Het zou niet de eerste keer zijn dat een toestel pas anderhalf jaar later de nieuwste software ontvangt. Als dat al gebeurt.

Ben je benieuwd of jouw smartphone de update naar Android Oreo zal ontvangen? Wij hebben de afgelopen maanden een uitgebreide lijst voor je bijgehouden. Daarin kun je per fabrikant zien wat er is beloofd, bevestigd of ontkent.

Ondertussen doen de eerste fabrikanten al beloftes als het om Android P gaat, de onvermijdelijke opvolger van Oreo. Ach, eerst zien en dan geloven. We zijn helaas net iets te vaak teleurgesteld.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters