Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8

Android Oreo is al een tijdje beschikbaar, maar slechts een handjevol toestellen maakt al gebruik van de software. Sterker nog, minder dan een procent van alle actieve Android smartphones. Daar gaat echter rap verandering in komen. Een aantal grote fabrikanten staat namelijk op het puntje om de update uit te gaan rollen. Dan hebben we het onder andere over Samsung, met de Samsung Galaxy S8.

Android 8.0 Oreo op Samsung Galaxy S8

De Koreaanse techgigant heeft de afgelopen maanden Android 8.0 Oreo getest op de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Diehard gebruikers konden zich al inschrijven voor een beta, en zo als eerste aan de slag gaan met de software. Het was duidelijk dat de update begin 2018 officieel uit zou gaan komen, maar wanneer precies? Januari, februari of toch pas in maart?

Samsung UK heeft eindelijk een antwoord op die vraag gegeven. Een community-manager liet weten dat Android Oreo eind januari naar de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus uitgerold zal gaan worden. Althans, als er geen problemen opduiken. Bij onvoorziene obstakels zal de lancering naar begin februari worden verplaatst, aldus de manager.

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy Note 8

Heb je geen geduld? Dan is er ook nog meer goed nieuws: de derde beta zal komende week worden uitgerold. Natuurlijk hadden we veel liever de update al een stuk eerder ontvangen, zeker gezien het feit dat Samsung zijn leven op dit vlak heeft gebeterd. Zo rolt de fabrikant bijvoorbeeld zijn nieuwste update uit naar meer toestellen dan ooit. Maar ja, januari is altijd nog beter dan wat verschillende andere techgiganten beloven.

Weet je of jouw Android smartphone de update naar Android Oreo 8.0 gaat ontvangen? Je kunt het checken in ons update-overzicht. Hier kun je lezen wat er allemaal nieuw is in de nieuwe update.

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters