Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8

Android Oreo is al een tijdje beschikbaar, maar slechts een handjevol toestellen maakt al gebruik van de software. Sterker nog, minder dan een procent van alle actieve Android smartphones. Daar gaat echter rap verandering in komen. Een aantal grote fabrikanten staat namelijk op het puntje om de update uit te gaan rollen. Dan hebben we het onder andere over Samsung, met de Samsung Galaxy S8.

Android 8.0 Oreo op Samsung Galaxy S8

De Koreaanse techgigant heeft de afgelopen maanden Android 8.0 Oreo getest op de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Diehard gebruikers konden zich al inschrijven voor een beta, en zo als eerste aan de slag gaan met de software. Het was duidelijk dat de update begin 2018 officieel uit zou gaan komen, maar wanneer precies? Januari, februari of toch pas in maart?

Samsung UK heeft eindelijk een antwoord op die vraag gegeven. Een community-manager liet weten dat Android Oreo eind januari naar de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus uitgerold zal gaan worden. Althans, als er geen problemen opduiken. Bij onvoorziene obstakels zal de lancering naar begin februari worden verplaatst, aldus de manager.

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy Note 8

Heb je geen geduld? Dan is er ook nog meer goed nieuws: de derde beta zal komende week worden uitgerold. Natuurlijk hadden we veel liever de update al een stuk eerder ontvangen, zeker gezien het feit dat Samsung zijn leven op dit vlak heeft gebeterd. Zo rolt de fabrikant bijvoorbeeld zijn nieuwste update uit naar meer toestellen dan ooit. Maar ja, januari is altijd nog beter dan wat verschillende andere techgiganten beloven.

Weet je of jouw Android smartphone de update naar Android Oreo 8.0 gaat ontvangen? Je kunt het checken in ons update-overzicht. Hier kun je lezen wat er allemaal nieuw is in de nieuwe update.

 

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters