‘Samsung Galaxy S8 krijgt Beast Mode’

Uit een in Amerika en Europa aangevraagd handelsmerk blijkt dat de Samsung Galaxy S8 waarschijnlijk een zogeheten Beast Mode krijgt.

Samsung Galaxy S8

Alles wijst erop dat de Samsung Galaxy S8 een indrukwekkend vlaggenschip gaat worden. Dat mag ook wel, want volgens de investeringsbank Goldman Sachs wordt het toestel 20% duurder dan zijn voorgangers. Bovendien heeft de Koreaanse smartphonefabrikant wat te bewijzen na het Samsung Galaxy Note 7-fiasco. Er duiken steeds meer vermeende specificaties op van het toestel. Zo heeft de Galaxy S8 bijvoorbeeld naar verwachting een scherm dat de gehele voorkant van het toestel bedekt, met onder het glas verwerkte vingerprintscanner.

Samsung Galaxy S8 Beast Mode

Beast Mode

Vandaag is er een nieuwe opvallende eigenschap opgedoken. Althans, daar lijkt het op. Samsung heeft namelijk een nieuw handelsmerk aangevraagd, genaamd “Beast Mode”.  Laten we vooropstellen dat het hier dus om een handelsmerk gaat, en niet om een gelekte functie. Het zou dus zomaar kunnen dat de Koreaanse fabrikant besluit om het handelsmerk voor een ander toestel te gebruiken. De kans is echter groot dat het hier om een speciale modus van de Samsung Galaxy S8 gaat.

Onder de motorkap

De bijbehorende documentatie wijst erop dat het om een speciale modus voor smartphones gaat. Het is onduidelijk wat het exacte effect van de Beast Mode is. Het lijkt om een stand te gaan waarin je toestel betere prestaties kan leveren, wat meestal ten koste gaat van je accuduur. Onder de motorkap van de Samsung Galaxy S8 vind je waarschijnlijk de Snapdragon 835 of een nieuwe Exynos-chip, afhankelijk van waar je het toestel koopt. Beide chips worden geproduceerd met een 10nm proces, waardoor de chipset meer kracht kan bieden, zonder dat er extreem veel energie wordt gebruikt. Daarnaast wordt er 8GB aan werkgeheugen verwacht.

April

Het blijft dus een kwestie van afwachten voor we gaan ontdekken wat de zogeheten Beast Mode inhoudt. De kans is groot dat het vooral om marketing gaat, want smartphonefabrikanten pakken alles aan om zich te onderscheiden van de concurrentie. Wellicht brengt de modus echt innovatieve mogelijkheden. We gaan het ontdekken in April, wanneer Samsung naar verwachting zijn nieuwe vlaggenschip gaat onthullen in New York City.

Bron: GalaxyClub

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters