Samsung laat de binnenkant van de Galaxy S8 en Galaxy S8+ zien

Benieuwd hoe de Samsung Galaxy S8 of Galaxy S8+ er vanbinnen uit ziet? Samsung helpt je een handje en legt je alle belangrijke details uit.

Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+

De Samsung Galaxy S8 is een van de beste smartphones van dit moment. De specificaties van het toestel maken indruk, zoals je kunt lezen in onze review. Wat mij betreft had de batterij iets groter gemogen, maar na de Galaxy Note 7 is het logisch dat de Koreaanse fabrikant geen risico wil nemen. Ook is het onrealistisch om stock Android te verwachten, al moet ik zeggen dat Samsung’s eigen skin sterk verbeterd is.

Samsung Galaxy S8 Plus design

Het bedrijf probeert niet meer continu zijn eigen apps in je gezicht te duwen. Ja, het op dit moment zeer beperkte Bixby is zeer aanwezig, maar daar blijft het dan ook bij. Al met al is het een solide high-end smartphone die weinig te wensen overlaat. Hoe heeft Samsung dat toch voor elkaar gekregen?

Kijkje onder de motorkap

Dat komt mede door de hardware. Normaliter krijgen we door iFixit vaak een kijkje vanbinnen, maar dit keer is het Samsung zelf die ons een kijkje onder de motorkap gunt. De techgigant heeft een afbeelding vrijgegeven waarop de binnenkant van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ getoond wordt.

Samsung Galaxy S8

Belangrijke elementen worden uitgelicht, zoals de warmtepijp die de krachtige Snapdragon 835 koel houdt. Ook zien we duidelijk waar de processor en het opslaggeheugen een plekje heeft gekregen. Het zijn allemaal onderdelen die we natuurlijk al eerder hebben gezien. Toch blijft het fascinerend om het geheel te bewonderen.

Samsung Galaxy S8

Wat we overigens niet eerder hebben gezien, is de druksensor. Het is een uniek onderdeel van de Galaxy S8 dat ervoor zorgt dat je feedback voelt wanneer je op de virtuele homeknop drukt. Door de dunne schermranden moest de Koreaanse fabrikant namelijk afscheid nemen van de fysieke homeknop. De druksensor zorgt dat je als gebruiker alsnog die feedback kunt voelen.

Meer weten over de onderdelen? Check dan de website van Samsung. Daar worden de belangrijke onderdelen niet alleen getoond, maar legt de Koreaanse fabrikant je ook precies uit wat ze doen.

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters